En poc temps, tots els partits polítics que es presenten a les eleccions municipals i autonòmiques avançaran les seves promeses electorals; de fet alguns d'ells ja ho estan fent des de fa mesos.

Tot això pren cos en els Programes Electorals, a manera de compromisos polítics solemnes, que les forces polítiques sotmeten a la valoració i votació dels ciutadans, recollint així les seves promeses per a la transformació i millora dels nostres pobles i ciutats.

És cert que la gestió de qui governen se sotmet a valoració al llarg dels quatre anys que dura el seu mandat, si bé, a Espanya no se sol procedir a realitzar a una minuciosa anàlisi de gestió dels programes polítics de qui van obtenir els vots i la confiança dels ciutadans per a portar a terme els seus compromisos electorals, recollits en el seu programa electoral, i que hagués de ser considerat com un contracte solemne amb la ciutadania.

Des de el Blog del Municipi de Santanyí, creiem essencial valorar i avaluar el grau de compliment del programa electoral de qui ha governat Santanyí els últims anys , en aquest cas el Partit Popular, per a conèixer de primera mà el respecte dels seus compromisos amb els electors i en definitiva, la seva capacitat de gestió municipal. Tot això són dades reveladores a l'hora de tornar a recaptar novament la confiança dels electors, ja que molts d'ells es podran preguntar legítimament què es va fer amb el seu vot i en quina mesura va servir per a portar a terme les promeses electorals als quals es van comprometre qui van sol·licitar el seu suport per a canviar el municipi en el sentit que es reflectia en el Programa de fa quatre anys.

Creiem que aquest treball d'anàlisi i avaluació del Programa Electoral del partit que ha governat l'Ajuntament suposa, un exercici més de transparència i ciutadania, si bé haguessin de ser els mateixos partits polítics qui presentessin balanç de la seva gestió al conjunt del municipi si de debò creguessin en les ofertes i compromisos electorals que fan per aquestes dates tan donades a les promeses buides i els anuncis rimbombantes.

Hem d'assenyalar que aquest estudi s'ha fet de forma minuciosa, dedicant-li moltes hores, ja que la política d'informació i transparència municipal en aquest municipi de Santanyí brilla per la seva absència. No obstant això, la contundència de les dades que s'obtenen respecte a la falta de compliment i de respecte del conjunt del compromisos electorals que va fer el Partit Popular a Santanyí fa ara dotze anys, queda fora de tota dubte, i hauria de dur a reconsiderar a molts veïns la conveniència de tornar a donar suport a qui han demostrat tanta falta de respecte a les seves promeses amb els electors.

Avui a un mitjà de comunicació hem pogut veure un escrit que ens vol fer veure que l’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí a cumplit el 95% del programa electoral.

Amb aquest anàlisi que hem fet des de el Blog del Municipi de Santanyí, el qual vos anirem mostrant en una entrada diaria, podeu veure que el nostre resultat no és ni prop semblant al resultat que ha sortit a la premsa. L'anàlisi fet pel Partit Popular a la premsa és totalmet incorrecte.







Font:El Mundo, Suplemento especial, 1/03/2011

1 Comment:

  1. Anònim said...
    Un 95% de mentides. Que vol dir que promocionen el turisme, de festa a Berlin son ara.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites