Aquests darrers anys i sobretot aquest darrers dies, per Santanyí, s'han escoltat molts de comentaris de partits nous que es crean, independents o no i de partits que desapareixen.

Ara sembla que fer un partit nou és tant fàcil com anar s’hen de viatje, però la real.litat és un altre, un partit polític ha de tenir unes bases amb unes ideologies i un projecte de futur pel municipi amb uns objectius, no basta que l'únic objectiu sigui participar en unes eleccions.

Per aquest motiu penso que hi ha quatre punts a tenir en compte a l’hora crear un partit nou, i sobretot a l'hora de presentar se a unes eleccions municipals al Municipi de Santanyí:

1.- Al Municipi de Santanyí és necessari Canviar la manera de fer política que hem tingut fins a les hores d'ara per això:

Es més que necessari un canvi d'imatge. Ja son molts els anys que a Santanyí hi ha el mateix sistema de política. El que realment interessa al poble és una filosofia de governar en què el més important és el concepte de servei als ciutadans, amb sensibilitat social, realista i sense cap tipus de confrontació externa.

Es hora d’un canvi en que el favoritisme s’acabi que tots els ciutadans perdiguen la por de xerrar i expresar les seves opinions i queixes, que quan una cosa no es troba totalment correcte el ciutadà no ha tenir por a al.legar les seves discrepancies publicament i quedarse sense fe res.

S'ha de treballar tots junts per un progrés sostenible s'ha de fomentar la participació ciutadana en tots els projectes que es duguin a terme, el ciutadà i la seva veu son el gran poder del municipi, el ciutadà és el qui té el poder de canviar aquesta manera de fer política, és el qui té el poder de fer Santanyí un municipi fort i admirat, no ha de tenir por de participar i xerrar.


2.- Els nuclis de població:

No podem oblidar que el nostre municipi està format per tretze nuclis de població i son iguals uns i els altres, tots tenen necesitats i tots produeixen riquesa el municipi.

3.- El negoci del turisme i la natura:

Tenir molt clar que el nostre municipi es resseu damunt aquests dos grans pilars en què es barregen el negoci del turisme ( necessitam empresaris hotelers, de la restauració, de l'oferta complementària, de la construcció, ... ) i la natura ( tenim un indret on encara es mostra la natura amb tota la seva força i que no li podem fer malbé de cap de les maneres ).

4.- S’ha de saber quin projecte de futur volem per al nostre poble.

I per això és necessari dinamitzar la societat civil obrint una via de diàleg entre les institucions municipals, associacions i ciutadans per esbrinar quin tipus de futur volem per als nostres fills i els nostres néts.

Font:El Desgavell

9 Comments:

  1. Anònim said...
    I quin partit es suposa que ens dona tot això?
    Anònim said...
    El nucli que mes riquesa produeix es sens dubte Cala Figuera, tots els imposts pagats al dia i 0 euros d'inversió, un negòci redó, si senyor.
    Anònim said...
    Xerrant de Cala Figuera, perque el solar des tomarinar no esta vallat? fa un pam d'oi...
    Anònim said...
    Cinc Regidors té el s'Ajuntament De cinc un en penjarem.

    Si mireu el vent d´on vé
    Veureu s'Ajuntament com dansa.
    Si mireu el vent d´on vé
    Veureu com dansa s'Anjuntament.

    Quatre Regidors té s'Ajuntament De cinc un en penjarem.

    Tres Regidors té s'Ajuntament De cinc un en penjarem.

    Dos Regidors té s'Ajuntament De cinc un en penjarem.

    Un Regidors té el s'Ajuntament Un que queda, el penjarem

    Cap Regidor té el s'Ajuntament Només queda el senyor.....


    i aixi va la canço...
    Anònim said...
    No entenc molt be aquesta cançó, algú ho pot explicar pels qui no som gaire vius?
    Per cert, quina sort si a cala figuera domés fes oi es solar des tomarinar, desgraciadament hi ha moltes coses que en fan d'oi, començant per sa batlesa.
    Anònim said...
    es verdad ,que van a poner maquinas de ticar ,para los empleados del ayuntamiento,
    Anònim said...
    Ha arribat l'hora de parlar clar
    sense pèls a la llengua
    sense que ens tremoli la veu
    ni amaguem la mirada.

    ...N'estem farts i no podem més.

    Aquesta minsa supervivència
    no és existència suficient.

    Joan Alfons Marí
    La terra encesa
    2009Ver más
    Anònim said...
    Maquines de ticar........jajaja....millor les posin a can piquer
    Anònim said...
    Si voleu canviar la forma de governar la cosa està clara: votar al partit que prometi acabar amb el governs de tota casta. Per fer-ho a Santanyí bastaria amb reduir el presupost de l'ajuntamnet a la mínima expressió i cremar el llibre de les normes subsidiàries. Quan l'ajuntament no tingués poder per que no tindria pressupost ni autoritat, tot allò necessari seria obvi i per tant seria fet; i tot allò que fos superflu seria evident i per tant no seria fet. Llavors governar seria com anar a missa, on només hi van els convençuts i encara els hi costa doblers.

    Ja ho diu el refrany castellà: "cría cuervos y te sacarán los ojos". Si no voleu polítics mansforadades i corruptes, llevau-lis els doblers i llevau-lis el poder. Llavors seran com xotets de cordeta. Però donau-lis doblers i donau-lis poder i seran com llops que vos mengeran pels peus.

    Canviant la gent no canviareu el sistema. Només canviant el sistema canviareu la gent. I el millor sistema (apart del més barat) és aquell que deixa a la gent en pau la major part del temps.

    I qui tingui intel·ligència per calcular que calculi el nombre de la bèstia (Solució: els polítics).

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites