De fet, segons indiquen alguns estudis realitzats, en front del temps de crisi econòmica que vivim ,  aproximadament el 50% de les empreses han deixat d'organitzar menjars i sopars nadalencs.

Malgrat això, han augmentat els sopars informals, organitzats per companys de treball que es paguen el seu propi cobert. També s'han incrementat un altre tipus de menjars, com les organitzades per grups d'amics els grups creats a les xarxes socials i tot tipus de col·lectius per afinitats com la pertinença a un equip esportiu, de familiars o els pares d'alumnes.

La despesa mitjana d'aquestes sortides se situa en els 28 euros, “molt per sota” dels aproximadament 40 euros de principis de segle, segons les fonts.

Però sembla que pel Municipi de Santanyí aquesta reducció de menjars i sopars nadalensc només efecte a les empreses privades i autònoms que fins a dia d’avui han pagat els seus impost i d’aquesta manera han mantingut l’administració pública i els seus funcionaris.

Moltes d’ aquestes empreses privades, en aquest moment,   no  sols  no poden organitzar un sopar de nadal sino que inclús moltes empreses privades han de tancar, però sembla que a  l’Ajuntament de Santanyí no és així, el proper dia 19,  seguint la tradició dels anys de bonança económica torna a organitzar un dinar  nadalenc per tots els empleats de l’Ajuntament, que no son pots i el cobert el paga l’Ajuntament o sigui es paga amb els impost de tots nosaltres i amb els d’aquestes empreses que han de tancar degut a la crisis.

Per favor¡, demanar un poc de respecte i coherencia no esta gens malament, per part d' aquest equip de govern de Santanyí i també un poc de respecte i coherencia per part de tots aquests funcionaris que fins ara han tengut i encara tenen una feina segura i una certa tranquilitat en front de molts de ciutadans que ho passen malament perque han perdut la seva feina a l'empresa privada.

Per què l’Ajuntament ha de rebaixar les ajudes i subveccions a les assossiacions  i colectius del municipi i no ha de retallar amb aquest dinars nadalencs, perque no poden fer, tots aquest empleats de l’ajuntament,  el mateix que fan a les empreses privades i posar 10 o 20 euros de la seva butxaca i fer un  dinar nadalenc de companys de feina.

Així, com diu Esquerra Santanyi al seu blog el nostre govern local disminuirà les despeses de moltes bandes per a l’any 2012, però no al ndinar nadalenc. Aquí teniu algun exemple de la previsió:

-         14.000 euros menys en serveis socials.
-         4.000 euros menys en sanitat.
-         5.000 euros menys en el manteniment de platges.
-         45.000 euros menys en el manteniment de camins.
-         Menys subvencions a les associacions de pares dels centres educatius
-         Menys subvencions al transport escolar.
-         5.700 euros menys al fons cultural.
-         2.400 euros menys al pla de joventut.
-         5.440 euros menys a l’escola de música de Cala d’Or.


Avui a Diario de Mallorca   a SA BASSA trobm els següent comentari:

De momento, solo Santanyí
La crisis ataca también a las comidas-cenas de Navidad entre los distintos ayuntamientos de la zona, con los medios de comunicación. De momento solamente Santanyí ha convocado una comida de fraternidad. Felanitx y Manacor se desmarcan. Menos lastre en kilos y dinero
.

No hem ser mal pensats i   pensar que aquest dinar en lloc de  consistir en un dinar de companys  per  celebrar el Nadal, és  un dinar a compte dels contribuents.


4 Comments:

  1. Anònim said...
    I a més duen el dinar fet de fora, no deixen guanyar cap dobler als restaurants del municipi i mira que n'hi ha moltssssssssssssssssss.
    Anònim said...
    Sa majoria de Santanyiners va votar es PP perquè fessin lo que volguessin. I així ho fan. Heu de ser un poc mes respectuosos amb la democràcia. D'aquí 4 anys hi tornarà a haver eleccions, i tornaran a guanyar, facin lo que facin. Així és que: Vos foteu Santanyiners !!!! (Bé, només es qui no son des PP, els altres estan contents !!!!, ja ja ja ja ja)
    Anònim said...
    Tura es carrooo, sa majoria de santanyiners no va votar el PP, desafortunadament aquest és el sistema de fer política i desafortunadament per això passen aquests desbarats com els d'aquest dinar.

    Al PP el votaren 2663 persones de 7631 persones que podien anar a votar, així és que alguna cosa falla aquí.

    Sa veritat és que el que passa a Santanyí no passa en lloc, ens agrada sufrir, ens agrada passar per beneits, perque si no no es pot entendre que un grapat de 1o regidors per ser del PP tenguin quasi un millo d'euros anuals dels immpost del santanyiners i no facin res per millorar el municipi.

    I després els d'esquerra es quixen de la familia real perque tenen 8 millos d'eruos anuals............
    Anònim said...
    Té delicte, això des regidors des PP, a nes diari esquerra els demanava que baixassin un 5%, proposta decent. Però no: redueixen serveis i se monten es tinglado. Qualque dia les vendrà sa seva.

    Me fa gràcia veure comentaris com "qui es des PP està content i qui no ho és no": no hombre no, la felicitat la fan moltes altres coses que la política des nostre poble. Estaríem arreglats! Jo no ho som d'aquest PP de Santanyí ni ho voldria ser mai, més que res per no haver d'estar-ne empagueÏt. I ben content

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites