Una de les obres que va fer l’ajuntament al Municipi de Santanyí amb els doblers del Plan E del Govern Central, la passada legislatura,  va consistir amb la construcció d’ un aljub per recollir les aigües pluvials del carrer Llombards de Santanyí amb la finalitat de utilitzar l’aigua emmagatzemada com a regadiu de les zones verdes públiques del poble.


Aquest aljub va tenir un cost de 76.884 euros, des de el blog sempre hem denunciat l’aspecta d’aquesta construcció que  és horrible i espentosa, apart de no funcionar l’aigua que hi ha és de color negre i fa pudor.

També sempre hem dit que aquesta feina va ser una xapuça de 76.884 euros que no funciona i contamina l'entorn.

Ara segons s'ha pogut escoltar aquest problema de l'aljub que fa pudor ja no serà problema, l'hi canviaran l'us, en lloc de ser una aljub per recollir aigües pluvials serà una piscina natural ecol.lògica o natural, que tots els santanyíners podran gaudir els dies d'estiu.

Segons explique els tècnics, en algunes piscines naturals, les plantes envolten el sector de natació però en les petites piscines, és millor establir-los d'una banda amb la finalitat d'evitar un efecte d'estrenyiment. Allà on l'espai no és un problema en si, una alternativa consisteix a crear una segona piscina, cap amunt per permetre a l'aigua passar a la zona de natació utilitzant per exemple un salt d'aigua i una bomba. Moltes plantes no suporten el moviment de l'aigua, per això és necessari separar la zona de bany del lloc on estan les plantes. S'aconsegueix amb maons, sacs de jute farcits de sorra col·locats directament damunt del impermeabiliçant, , fusta, etc.


Als pocs dies començarà a sorgir la vida, es podràn veure insectes i larves aquàtiques, no es veu el plàncton ni els ous diminuts portats en les potes de les aus, però aquests es troben. Les espores de les algues vindran amb el vent, el mateix que la pols i el pol·len que aniran construint el sòl natural de l'estany.

Pot col·locar tests enfonsats amb sòls rics per a l'arrelament de plantes aquàtiques de fons que juntament amb els vegetals flotants, donaran oxigen, nutrients i frescor a l'aigua.

Els peixos amb les seves dejeccions donaran nutrients a les plantes, i s'anirà  tancant el circuit de la biosostenibil.lidat o equilibri biològic sostenible.

Aquí no utilitzen aigua amb clor ni filtres, les plantes i la vida animal són les que s'encarreguen de filtrar i depurar.

A l'imatge podeu veure els resultat de com quedarà la piscina. Ara que sembla que  altres municipis han posat de moda fer hotels bioclimàtics al Municipi de Santanyí no podem ser menys i de l'aljub en faran una piscina ecol.lógica.






6 Comments:

  1. Anònim said...
    innocents!!
    Anònim said...
    Yo no avia vist mai un aljub destapat, pro bono tot son idees.
    Anònim said...
    La inosentada la mos feren al construir a ixo.
    Anònim said...
    Aljub, poques vergonyes je je
    Anònim said...
    A mes de un es Moet li deu haver fet agrura, diven que per s'Ajuntament ses botelles sortien a granel.
    Anònim said...
    Sant Antoni va cremat,
    Amb aquesta puta crisis
    molts han llevat es vicis
    i nes poble es torrat

    Enguany es foguerons
    des terme de Santanyí
    mes d'un farà cançons
    si tan sols donen aigo i vi

    sa menjua farà falta
    tots estem ben pelats
    deixau es desbarats
    es sou a voltros no vos manca

    I fent de bades sa darrera
    que no fos que arribes tart
    men vaig amb sa somera
    i ben alerta a fotre un esclat

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites