Esquerra Santanyí ens ha enviat la següent proposta del seu programa electoral:

Millora qualitativa de l’ensenyament a Santanyí

"El nostre municipi necessita desenvolupar programes adients i adscrits a la conselleria per tal d'afrontar els reptes necessaris pel desenvolupament de l'educació del segle XXI"

La formació d’adults (persones de més de 18 anys) en temps de crisi és fonamental. Molta gent aturada cerca millorar el seu currículum i trobar eines que li permetin competir millor
dins el mercat laboral. És per això que des d’Esquerra volem impulsar la creació d’una aula de formació d’adults, vinculada al CEPA Sud, tant d'ensenyaments reglats com no reglats,
de manera permanent, per a les persones d'aquest municipi que ho necessitin.

Actualment, des del centre d’adults comarcal, CEPA Sud, es fan dos grups a Santanyí d’Estudis Inicials per a persones que no tenen facilitats per desplaçar-se fins a Campos.
Hi ha molta gent del nostre municipi que hi assisteix, i en alguns cursos formatius no es pot atendre tota la demanda, per la qual cosa hi ha persones en llista d’espera. Pensam que
un municipi com el nostre ha de tenir l’oferta necessària per a la formació de persones adultes perquè estam segurs que serà un recurs ben útil que aprofitarà molta gent.

L’oferta educativa d’aquesta aula d’adults contemplarà estudis reglats, com ara Estudis Inicials i ESPA (Ensenyament Secundari per a Adults, equivalent a ESO), així com també
alguns ensenyaments no reglats es podrien realitzar al nostre municipi: preparació per a les proves d’accés a la UIB per majors de 25 anys, preparació de les proves d’accés per a
cicles formatius, català, castellà, anglès, informàtica, etc.

Esquerra es compromet a fer les gestions necessàries perquè això sigui una realitat. La cultura i l'educació sempre són eixos fonamentals pel desenvolupament de la societat i del futur.


Esquerra Santanyí

14 Comments:

  1. Anònim said...
    M'agrada molt aquesta idea! En els nostres temps la formació és quasi imprescindible per trobar feina i per estar al dia. Un centre a Santanyí facilitaria molt les coses a la gent. Sempre l'educació és una bona inversió!
    Anònim said...
    Ja podeu fer propostes com aquestes, però els del Pp si que fan campanya, a Cala Figuera encara no han començat a pintar l'esglesia, però si que pinten les senyals viaries.
    Anònim said...
    M'estim més poder estudiar que veure ses senyals pintades, que vols que te digui.
    Anònim said...
    Sí, pinten senyals, a lo darrer tot són fues perquè puguin dir que amb ells estam bé. Però encara estan molt millor ells amb una gent que se conforma amb un parell de dinars i quatre fues es darrers dies per fer veure que s'en cuiden de tot. Sa veritat es que en els dinars les pagam noltros i sa Cala està com està amb anys d'abandó. Hem d'obrir els ulls que aquests només pensen amb ells. Es ben hora d'un canvi total!!
    Anònim said...
    Efectivament, ara he anat a veure sa barca i estan pintant tota la senyalització, sera veritat que aquest jove que es presenta per Cala Figuera te tant de pès dins la sala com diu la gent i farà moltes coses pels calers? jo vaig anar al mitin i record que va dir que es pintaria tota la senyalització vial, i només dos dias després ja ho estan fent. Peronalment ja em dona molt bones sensacions.
    Anònim said...
    Ja era hora que un partit començàs a fer propostes series i coses de profit. Ja començam estar cansats de que només ens proposin quants dinars faran cada any, i que si aquell que va amb aquell partit és un tal o un qual. Necessitam partirs i gent amb les idees clares i amb propostes de futur. Teniu el meu vot assegurat!
    Anònim said...
    Especialment interessant em sembla que la gent gran que no ha pogut pugui iniciar els seus estudis, així com també puguin estudiar ESO.
    Molt ben proposat!
    Anònim said...
    Sou formidables en les vostres idées, no sabeu el gust que dona veure que floreixen algunes flors fresques per enmig de tant de romaguer i tanta fam de... volia dir llocs de feina, però no es això, son llocs per gratarse el que vulguin i a parar a final de mes el que cau a dins la panera. Ànims joves sou molt valents no fa falta ser ni d'esquerra ni de dreta per recolzar la vostres iniciativas. Vos vull dir que tenc molts d'anys, però us entenc perfectament.
    Anònim said...
    Confii que amb voltros se conegui que alguna cosa canvia al poble. De moment ja heu demostrat abastament perquè canviï el meu vot a favor vostre. No m'ha agradat gens saber les pressions que vos han fet per desbaratar la vostra llista ni tot el que han xerrat de voltros darrere. No es propi de gent demòcrata.
    Aquesta proposta d'escola d'adults està molt bé i no hi entenc molt, però pareix realista i no gaire difícil d'aconseguir. Això necessitam, idees noves i factibles que facin millor el poble.
    Anònim said...
    Efectivament, ara he anat a veure sa barca i estan pintant tota la senyalització, sera veritat que aquest jove que es presenta per Cala Figuera te tant de pès dins la sala com diu la gent i farà moltes coses pels calers? jo vaig anar al mitin i record que va dir que es pintaria tota la senyalització vial, i només dos dias després ja ho estan fent. Peronalment ja em dona molt bones sensacions.

    Si en Salvador ha de tapar ses vergonyes d'en Miquel Vidal a Cala Figuera, convé que s'hi possi d'hora.
    Anònim said...
    Aquests d'esquerra arrebassan els cartells del PP i també el cunyat de s'opelero. Jo no soc del PP però tampoc m'agradan aquests jocs bruts.
    Tomeu Bonet said...
    Dels d'esquerra no ho puc dir si arrebassan cartells, però crec que no perden el temps amb aquestes coses, però el que si puc dir és que el meu cunyat no ha arrebasat cap cartell a Santanyí, si n'ha arrebassat algun ha de ser un cartell de per Eivissa, ja que de diumenge vespre hi es, i això és ben cert.

    I ja que hi som, els cartells de la LLiga que varem penjar a Cala Figuera, ¿ algú sap qui els va arrebassar ?
    Anònim said...
    No t'ho puc dir però ahir vaig anar una estona a nes parque de sa cala amb sos al.lots i des mariner fins a nes parque només vaig veure psoe, lliga i esquerra. Però a jo m'es ben igual, només dic que no me pareix gaire be que es facin aquestes coses.
    Anònim said...
    Això si son bones propostes. No es normal que altres pobles propers a Santanyí tenguin disponibles aquets tipus de formació i noltros no.

    Com be heu dit avui en dia es molt important aquets tipus de formaciò i no totom te facilitats de tramsport per anar a campos, felanitx o fins i tot manacor.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites