Reflexió final




Aquest és el meu darrer missatge electoral de la campanya. La veritat és que aportar idees i projectes per millorar el meu municipi ha estat una experiència gratificant. Ara m'agradaria fer una síntesis final de tot el que he dit al llarg d'aquestes dues setmanes que han passat volant.


En primer lloc m'agradaria dir que he intentat fer una campanya neta, tant neta com m'ha estat possible. Al contrari d'altres partits, que han intentat fer bo allò seu destrossant o dejectant allò dels altres, jo he provat de fer bo el meu programa intentant demostrar que és el millor que es pot fer durant els pròxims 4 anys pel nostre municipi i per les nostres illes. Ni un insult, ni una crítica agre, ni cap mentida intencionada han sortit de la meva boca contra els meus adversaris.


Vàrem dir que naixíem a favor de tothom i en contra de ningú i per dur a terme una nova forma de fer política, hem fet el possible per predicar amb l'exemple.


En segon lloc, m'agradaria defensar novament les meves idees. Al moment de plantejar el programa vàrem estudiar molts de projectes, no obstant, en vàrem haver de deixar molts de banda i prioritzar aquells que consideram més urgents. Així mateix, vàrem intentar fer un programa de mesures que encaixassin en un projecte harmònic i coherent, recolçant-se les unes en les altres.


En quant a les idees econòmiques, la reducció del pressupost de l'ajuntament és una necessitat imperiosa en temps de crisi. Si volem ajudar a la gent el millor que podem fer és abaratir el cost que els hi suposa l'administració pública. Si la gent està obligada a “ajustar-se el cinturò” el més lògic és que l'administració també s'ajusti el cinturó. L'ajuntament no té diners, l'ajuntament gasta del que cobra als ciutadans, en conseqüència no pot viure per damunt de les possibilitats dels contribuents que el sustenten i, per tant, la contenció i la reducció del pressupost públic és una necessitat inevitable. El nostre programa conté les mesures adients per aconseguir això de forma efectiva i transmetre-ho als ciutadans.


Així mateix, volem ser transparents i, per tant, hem inclòs les mesures necessàries per fer transparent la nostra actuació com mai ningú ho ha promès.


En quant a les mesures de gestió de l'administració pública que proposem, estan encaminades a aconseguir una major productivitat de l'ajuntament. Si no podem evitar gastar diners, ho hem de fer de la forma més eficient possible. Si el 87,8% de la despesa de l'ajuntament (15,1 milions d'euros d'un pressupost de 17) es concentra en despeses de personal i despeses corrents de béns i serveis, el més lògic és mirar de contenir i, en la mesura possible reduir, la despesa en aquest dos conceptes per tal de intentar produir més, gastant el mateix o menys, tal com ho han hagut de fer totes les empreses que han sofert l'actual crisis econòmica. Ningú sobra, però hem d'intentar ser més útils als ciutadans, especialment en aquests moments de dificultat. Per això hem inclòs al nostre programa les mesures oportunes per millorar la gestió de l'ajuntament incrementant els serveis que ofereix als ciutadans sense incrementar el cost.


En tercer lloc el projectes de turisme. El turisme és la clau dels pròxims anys. Per tant, aquí hem estat ambiciosos i hem plantejat el millor programa de tots. Hem dit que fa falta promoció però, a més, hem dit que fa falta ensenyar als negocis a promocionar-se ells mateixos de forma més efectiva.


A més, hem plantejat les preguntes més incòmodes de totes: què fem amb Cala d'Or? Què fem amb les temporades de cada vegada més curtes? Què fem amb els turistes cada cop més magres? Què fem amb els hotels que quedaran obsolets? Quin és el futur de Cala d'Or? Com podem fer de Cala d'Or un destí turístic millor? Com podem fer de Cala d'Or un poble millor millorant el turisme?


Per respondre aquestes preguntes hem proposat el projecte més ambiciós que mai ningú hagi proposat dins Santanyí: la creació d'un consorci de turisme, amb una àmplia participació i consens, per gestionar la reconversió de Cala d'Or en un poble i un destí turístic millor, que doni llocs de feina de qualitat i que generi ingressos elevats. No vos enganeu ni deixeu que vos enganin, és un projecte vital de cara als pròxims anys.


Així mateix per dotar dels fons necessaris a aquest projecte hem proposat una major autonomia fiscal pel nuclis de Cala d'Or i Cala Egos. Una demanda històrica que volem satisfer perquè és justa i necessària.


De la mateixa manera, totes aquestes reflexions es poden aplicar a Cala Figuera, el gran oblidat del terme de Santanyí. El nostre interès manifest i explícit per aquest nucli maltractat ha fet que alguns recapacitin sobre la seva actuació dels darrers anys. No obstant, no proposen més representació pels habitants d'aquest nucli i tampoc proposen cap projecte de futur, perquè no l'han tengut mai. Si llegiu els seus programes, veureu que no vos prometen res i que pràcticament ni vos esmenten. A Cala Figuera és hora de presentar la recepta de la destrossa al que ha fet la destrossa. Teniu dret a votar pels interessos del vostre poble des del vostre poble, per això vos volem dur una taula electoral independent a les pròximes eleccions. A partir d'aquí farem de Cala Figuera un poble vital, amb interès cultural i atractiu pels residents i visitants. No tan sols volem millorar el que Cala Figuera és, si no que volem millorar el que Cala Figuera va ser.

De la mateixa manera consideram importants a tots els altres nuclis del municipi: Santanyí, Llombards, Cala Llombards, Son Moger, Cala Santanyí, Es Cap d'es Moro, Alqueria Blanca, Porto Petro, Calonge... Hem fet un esforç per adaptar el nostre programa a cada nucli, inclús de forma física. Ningú ho havia fet abans. No és un gest, és una actitud que volem traduir en realitats.


En quant, les mesures cíviques. La gent és el principal actiu del nostre municipi, per això volem potenciar i facilitar la seva participació a tots els àmbits. Nosaltres som un projecte a favor de tothom i en contra de ningú, per tant totes les opinions són benvingudes, inclús aquelles que ens fan contrari, perquè poden ajudar-nos a millorar. La crítica constructiva és el camí de la millora constant.

Volem fomentar els bons hàbits entre els joves i els adults. Volem que aquest municipi estigui ple de gent amb criteri i empenta. Per això, volem facilitar que la gent prengui part i participi de forma activa en les decisions de l'ajuntament no només un pic cada quatre anys, sinò quatre pics cada dia si fa falta. Aquest és el nostre esperit, perquè aquest és l'esperit de la democràcia i de la lluita per la llibertat.


També voldria adreçar el meu agraïment a totes aquelles persones que ens han ajudat a tirar endavant el projecte de Lliga al municipi de Santanyí.

I, finalment, només em resta donar-vos les gràcies per anticipat per la vostra confiança i el vostre vot.





Pedro Burguera
Candidat de la Lliga Regionalista a la batlia del municipi de Santanyí.
20 de maig de 2011










4 Comments:

  1. Anònim said...
    A ca meva som 4 votants . Hem rebut sobres de tots els partits ( excepte de CxI ).5 partits x 4 votants = 20 sobres .Dins els sobres una carta dels candidats ( totes diuen lo mateix : treballarem per tota la gent , serem honrats , transparents , el nostre partit és la hòstia , bla..bla..bla... ) , i les paperetes per votar . Una quantitat de paper que fa oi . Programa , però , no n´he vist ni un .Enviar paperetes és una cabotada perque el Diumenge , en anar a votar , n´hi ha totes les que vulguis i més . En canvi , si m´haguessin enviat algún programa dins el sobre , jo l´hagués llegit amb interés i sabría el que vol fer cadascún . Com que som un renegat dels mitins i no vaig a cap mai ( com la gran majoria de la gent ), m´hagués agradat llegir el que volen fer els 6 partits que volen comandar al méu poble .Aquests 6 partits ( excepte un , com ja he dit ), però , no m´han enviat rés per explicar-m´ho .Només m´han enviat un caramull de paperetes inutils . No els interessa que jo sàpiga rés . Només els interessa el méu vot . Me falta no rés per anar-m´en a una plaça a apuntar-me a lo dels indgnats .
    Anònim said...
    Mira, t'ho explicaré molt fácil. Si no es donen programes amb el sobres es perque de 10 pics 9, el partits es copien entre ells ..sempren falten coses per acabar tots el punts, i si donen idees bones, els altres les agafen...aquí tens la resposta...si vas al mitins, les sents i encara que també les puguin copiar ja no els hi dona temps a imprimirles, perque ja havien entregat els sobres abans...
    Anònim said...
    Molt bé Pedro, el meu vot ja és teu, tu ets feiner i tens les idees clares, es una veritat que el Municipi necessita un canvi, tots els partits prometen neteja, seguretat i promoció turística, el PP no ho ha sabut fer i ho torna a prometre com si no hagues governat mai.
    Anònim said...
    Jo també votaré sa Lliga a Santanyí. Els únics que poden canviar sa situació són sa Lliga i Esquerra, tot lo altre és "más de lo mismo".

    Volem gent nova pel municipi!!!!!!

    Enhorabona també als d'Esquerra per la inciativa!

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites