Un altre seguidor del blog ens ha enviat els següent escrit:






L'AJUNTAMENT DE SANTANYÍ I EL TURISME A CALA FIGUERA 2ª PART


Ja fa gairebé 4 anys vaig fer un comentari sobre l'estat de Cala Figuera, el títol era "L'Ajuntament de Santanyi i el turisme a Cala Figuera", de llavò ençà encara no n'havía fet d'altre. Idò bé, ara crec que apropant-se les eleccions es el moment de tornar a donar un cop d'atenció a l'Ajuntament i també aprofit per fer-ho ara ja que he vist que a les darreres notícies publicades al Blog hi ha bastanta gent que fa referència a Cala Figuera.

Començant per dir que la Excel-lentíssima Señora. Doña Maria Monserrat ha estat un corc per Cala Figuera ja que la seva gestió tant quan només era Regidora com ara que es Diputada ha estat denunciable, crec que amb això tots estam d'acord, ja que a la vista i en coneixement de tots està les inversions que s'han fet a Cala Figuera aquests darrers vuit anys i el poc interés per fer cumplir les normes pròpies de les zones turístiques.

En segon lloc, vull anar un poc més lluny, vull plantetjar la possibilitat de que la culpa no sigui tota de la nostra, actualment, Excel-lentíssima Batlesa de Cala Figuera, sinó que hi hagi algun interés polític o econòmic per part de l'actual equip de govern (PP) per acabar amb el turísme a Cala Figuera, com si els fessim nosa. Per ventura sería millor per l'Ajuntament que els hotelers venguessen els seus establiments a constructors sense escrúpuls i l'Ajuntament tornàs ingresar grans quantitats de diners de llicències d'obres, d'incentius per fer els ulls grossos a determinades obres, al més pur estil Marbella. Però despres donam la volta a la truita i trobam que tot i les queixes dels hotelers de Cala D'Or, allà els hi donan tot el que volen, els subvencionan una web, cada any s'hi gastan milions d'euros, i que hem de fer nosaltres? callar, callar com si fossim del.liqüents.

Basta de no voler parlar per por a les represàlies, que tots sabem el que pagam cada any de clavegueram, recollida de fems, contribucío...... no surt gens rentable el que es paga en comparació amb el que s'obté per part de l'Ajuntament.

Ha arribat el moment de dir Basta!! O es fà un projècte real i detallat de com pensan gestionar Cala Figuera aquests propers 4 anys, sense mentides, no val dir a tot que si i després no fer res, o els més de 700 habitants amb dret a vot empadronats a Cala Figuera ens haurém de plantetjar canviar el nostre vot cap a aquell grup poític que ens pugui garantitzar un mínim d'inversió i un projecte real i que ens torni a il.lusionar.

En darrer lloc em vull posicionar i donar el meu suport a la gent de Cala Santanyí, la platja que comparteixen els turístes de Cala Figuera i els de Cala Santanyí no es pot trobar en aquest estat d'abandonament malgrat sigui al l'hivern, me pareix que hi ha molta gent fent feina a s'Ajuntament, tant la brigada municipal com l'empresa privada Semdesa que costan un dineral al polbe i que no estaría malament que es cuidassin de mantenir les nostres platjes i zones turístiques en òptimas condicions sigui quina sigui l'estació de l'any.


Turicala

L' imatge d'aquesta entrada és un retall del progrma electoral del PP de l'any 2007, com podeu veure les promeses electorals sobre turisme no s'han cumplides.

55 Comments:

  1. Anònim said...
    Es sorprenent i no es una cosa nova que a la promoció turística de Cala D'Or hi surtin les fotografíes de Cala Figuera, es una vergonya, empran el pontas i el port de C. Figuera entre altres per promocionar Cala D'Or i mentrestant aqui mos menjam es moc.
    Me pareix que si ses coses dins el PP no canvien molt i tornan a guanyar les eleccions serà la fi del turísme a Cala Figuera.
    I jo encara ho vull voure que aquests que en guanyan 50.000 cada any sen vulguin anar de la cadira calenta, ja hi tenen el motlo del cul fet i s'hi troban molt be.
    Lo de na Maria tiu no em pareix que hagi estat cap corc, tampoc hem d'anar als extrems, però si que trob que no ha servit mai per fer de política a un poble, no te gens de bon tracte amb la gent i sa cala li ha importat un pito.
    Anònim said...
    Jo tenc un petit negoci a Cala Figuera i estic completament d'acord amb Turicala, sense matisos.
    Anònim said...
    Es una verugüenza, pero no estoy deacuerdo en que se diga que a Cala d'Or se les da todo lo que piden, por aquí tristemente decimos que nos quieren convertir en la nueva Cala Figuera, HASTA CUANDO vamos a seguir permitiendo que siga el PP gobernando Santanyi ?? se tiene que convertir el municipio en un municipio fantasma para que reaccione la gente ???
    Anònim said...
    Venga tira!!! A Cala D'Or teniu més del que podeu demanar, els hoteler de Cala D'Or son els qui tallan el bacallà i diuen lo que s'ha de fer, on s'ha de fer i com s'ha de fer. A Cala d'Or hi ha passejos, carrils bici, pistes multiesportives, escola de musica, gimnàs, zones veres i rotondes precioses per tot arreu, carrers empedrats, acutalment s'està fent una inversió mlionaria amb la remodelació de varis carrers, centre jove, unitat bàsica de salut, locals per la 3ª edat, l'associaació hotelera està subvencionada per l'Ajuntament, oficina de turisme, pagian web pròpia, la central de la policia local, la central de semdesa, que punyetes vens a contar si a Cala d'Or fan o no fan, si tots ho sabem.
    A Cala Figuera per no haver, no hi ha ni papereras, carrers amb l'asfalt que fa bonys, no s'inverteix ni un euro en promoció turistica de Cala Figuera, les aceras que es desfàn a trocets, obras inacabades, ni tan sols hi ha senyals que regulin la zona del carrer on s'ha d'aparcar, aixi que no mos han de contar milongas.
    Anònim said...
    Crec que sa cupa de lo que ha pasat a sa cala no es de s'ajuntament sencer, crec que ja vaix lletjir per aqui i em parex ben sert es que na Tiu ha fet com una paret entre sa gent de sa cala i la sala i a s'enreves, trop que san perdut moltes coses pe ses bardises per no ferles axi com toca.
    Anònim said...
    Un sou de regidora, un sou de funcionaria, i un sou de diputada, i Sa Cala que importa¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
    Anònim said...
    Jo som de Cala Figuera, visc a Cala Figuera i hi tenc un negòci. Crec que tenim un problema que ja es de tots conegut però també crec que la solució no passa per canviar als governants que tenim actualment, malgrat entenc que es molt fàcil donar-los la culpa a tots en general i quedar-se tan tranquil. Jo som dels qui pensan que hi ha coses que es poden arreglar (les que pertanyen a l'administració pública local) i d'altres que no (les obres inacabades de les propietats privades), però coincidesc plénament amb els qui diuen que la culpa de la manca d'inversió i la falta de comunicació entre l'Ajuntament i Cala Figuera es de l'actual representant del Batle a sa cala. La realitat es que ara per ara no tenim altra opció possible que esperar aquests ja publicats canvis que es diu que vol fer el PP de Santanyí, ja que crec que es la millor opció política amb molta diferència que tenim els santanyiners per continuar caminant amb garantíes d´èxit. Quan dic això es perque la gent d'altres nuclis de població estan contents amb la gestió d'aquesta legislatura, només som els de Cala Figuera que no hi estam ni hi podem estar, per tant vull creure que els canvis arribaràn al PP amb èxit i podrem començar un projècte que ens reportarà beneficis per tots.
    Anònim said...
    la gent d'altres nuclis de població estan contents amb la gestió d'aquesta legislatura.

    Quins on aquests nuclis, s'Alqueria molt contenta no hi esta i amb el desastre de plaça nova que ara fan molt manco.

    Cala D'or, molts contents, tampoc no ho penso jo.

    Calonge , 50%, sensa oblidar que no han arreglat el problema del transit ni el del clavegueram.

    llombard, demanu per la plça nova.

    Per molt que ees vulgui justificar la gestió del PP de Santanyí, no deixa de ser un desastre de gestió.

    Ara no es turen de sortir fotos de que han arraglat l'escoleta, de que han millorat el carrer velar.... Però resulta que tot això son necessitats i manteniment del poble no hi ha d'altre remei més que aquest de mantenir les instalacions.

    Però que han fet de extraordinari, quines iniciatives han tengut per fer veure que el Municipi de Santayí és viu.

    NO han fet res¡¡¡¡¡¡
    Anònim said...
    És hora de canviar el nom a aquest Blog i posar-li Blog-UM Santanyí!!
    VOTA UM!!!
    Anònim said...
    Oh Lliga Regionalista Balear¡¡¡¡¡

    Diuen que en Font ja ha xerrat amb la seva gent de Santanyí i que la setmana que ve sabrem coses.
    Anònim said...
    Ido que serà, Lliga Regionalista de Santayi o UM o aniran junts o un per cada banda? Hay si a nen Biel el llevan de numero 1 i en posan un altre en el cas que es juntin i fanci un sol partit.... Encara riurem!!!
    Anònim said...
    La setmana que ve sabrem coses? A voure mem si serà igual que el PSOE que ja fa mesos que havíam de saber coses, o com les bombes que havía de tirar en Biel d'UM que encara les han de fabricar.
    Per cert demà haurem d'anar a matances! Arrera queda na Soraya i es Moetchandó snif snif..... si es que d'ençà s'en va anar na Munar ses coses no son lo que eran!!!
    Anònim said...
    En Font i la seva gent de santanyi?, jo a n´en Font les poques vegades que l´he vist per la vila era quan era Conseller de Medi Ambient i venia als sopars que ofeien les diferentes associacions.
    Anònim said...
    Jo visc a s'Alqueria Blanca, i sa veritat, per aquí hi ha un percentatge molt gran de curiablanquers que no esta molt content amb l'Ajuntament, els únics que estan contents son els que de una manera o una altre depenen de l'Ajuntament i no els queda mes remei que besar-lis el cul.

    La plaça de s'ALqueria encare no esta acabada.., però si que son molts els comentaris que es senten pel poble, de que fan un desastre, apart de llevar aparcaments, però encare es prest per fer acusacions, esperem que estigui acabada i la inaugurin.

    Un altre tema, es que hi ha cases que ja han connectat el clavegueram, estaria be sabre les conseqüències que pot ocasionar aquest fet, estant les coses aixi com estan.

    Tot aixo, i una partida de coses mes, que tampoc les anirem contant ara, perquè no fos cosa, que facem sa feina des que cobren, i encare les arreglin abans de ses eleccions....qui cobra a de tenir es prou seny per veure-les, si no les veu idò cosa, i al carrer!!!! Que son persones pagades amb els doblers del poble.
    Anònim said...
    Crec que s'estan duguent les coses a uns extrems poc reals, si be el tema de Cala Figuera es un poc complicat i la responsable no ha fet tot el que es podría esperar no s'ha d'intentar aprofitar-ho per fer política bruta, ja que segons pareix les coses canviaràn, tant a Cala Figuera com al turísme del municipi en general.
    Pel que fa al comentari de "la gent de Calonge, Alqueria Blanca, la plaça del Llombards" crec que aquestes excepcions son les que confirman la regla, jo també soc dels que pensan que la legislatura del PP de Santanyí ha estat bona, i així ho confirma la enquesta que m'he fixat que teniu al blog, un blog que es suposa d'autoconveçiment i visitat majoritariament per oponents del PP de Santanyí, la qual dona com a aprovada la legislatura amb un 55 per cent dels vots positius al PP i a la seva gestió. Per tant, crec que la direcció d'aquest blog hauría de canviar, en lloc de intentar ser destructiva sense èxit hauría de ser constructiva, així crec que sería lo millor per tots i enriquiria els interessos del poble amb sol.lucions i no amb desqüalificacions.
    Anònim said...
    La diferencia amb els comentaris que molts dels que defensen el PP com tu, i els altres que tu dius que ho critiquen i treuen la cosa de lloc, és que els darrers es veu que son comentaris fets per diferentes persones, ciutadans del municipi que si que veuen la realitat del mal estat del municipi, igualment pasa amb aquesta entrada un ciutada de Cala Figuera expresa la seva opinió sobre ella.

    Els altres comentaris com el teu saps ben cert que molts les fas tu mateix.
    Anònim said...
    Na Maria no té sa culpa de que ses propietats privades s'hagin abandonat d'aquesta manera. Ella només és responsable de que se facin cumplir las lleis sobre tancaments de solars i obres, com per exemple es Neptuno, que a la fi ja està vallat com cal.
    S'aspecte deplorable des Maricel, Siesta, La J, La Trompa, etc és responsabilitat només dels seus propietaris.
    La promoció turística de Cala Figuera és inútil, no hi ha res que oferir. S'únic alicient és es port, i no fa falta allotjar-se a Sa Cala per anar a fer-hi una volta.
    Des de s'asociació hotelera de Cala Figuera i Cala Santanyí entre d'altres s'han presentat les següents de peticions al batle, que com sempre ha dit Si Si, i no farà res.
    Cerrar / vallar TODOS los edificios obsoletos de forma invisible para los peatones, para evitar que la decadencia progresiva del lugar esté a pie de calle y velar por su seguridad. Se adjunta mapa de puntos clave.
    Eliminar la carencia de tramos sin aceras en TODO el casco urbano; tanto si hay o no edificaciones, incluyendo la normativa de “barreras arquitectónicas”.
    Limpieza / reforma de la fachada de la Iglesia y su propiedad colindante para poder hacer uso del solar, como parque con bancos de descanso, marquesina de información (detallada en el punto 1.5) etc…
    Revisar los paneles de Información de Bienvenida en Cala Figuera y Cala Santanyi (sobretodo cambiar el que está situado en la Costa den Nofre, Cala Santanyí).
    Nuevos paneles de información: instalar varias Marquesina informativa con nuestro plano de la zona, una en la calle del puerto y otra en la playa de Cala Santanyi. En dicha marquesina se pueden poner folletos de locales y establecimientos. Ello permitiría promocionar nuestra zona aprovechando que cada día hay excursionistas que llegan en autocar y a los turistas que visitan la zona. Se adjunta boceto de la Marquesina y mapa de la zona.
    Agradeceríamos que desde el Ayuntamiento se hiciera un estudio/ proyecto para que el actual paseo que hay a primera línea de mar desde el Restaurante Rondel (Pura Vida) hasta Sa Torre Nova se pudiera convertir en un sencillo y agradable camino peatonal, con señalización y atención a la flora protegida (lavanda, romero…). Y tramitar dicho proyecto a la Delgación de Costas.
    Habilitar una zona pública en la esquina / en frente del Hotel Rocamar, con espacio de aparcamiento, WC públicos (bio.) y bancos de descanso.
    Eliminar el foco de basura que se deposita en la Piscina de Maricel, lo que conlleva; mosquitos, ratas y gatos muertos en el agua, olores, etc…
    Ubicar un nuevo “punt verd” fijo para contenedores de reciclaje en las afueras de Cala Figuera eliminando los que hay en el centro urbano.
    Para los contenedores de basura que se queden en las calles del pueblo, disimularlos con casetas de madera o jardineras decorativas
    Solicitar un nuevo asfaltado a la carretera que une el casco urbano de Santanyi con la rotonda del cementerio y pintar de nuevo la señalética.
    Conocer las funciones del Concejal de Turismo o representante de promoción turística; sobre todo en las Ferias Internacionales de Turismo, desde nuestra Asociación tenemos que lamentar que el Concejal nunca se haya puesto en contacto con nosotros.

    Na Maria no té sa culpa de tot, lo que passa és que ara, no sé perquè se la volen llevar de damunt així com sigui. Típic PP.
    Anònim said...
    Ido tornau a possar na Maria a sa cala...si tan bona feina a feta...
    Anònim said...
    Personalment aquest darrer comentari em xapa el cor, ho dic sincerament. El primer de tot es que per tenir aquesta informació s'ha de pertanyer a l'Associació Hotelera de Cala Figuera, per tant es dona per suposat que ests un hoteler/a al igual que jo. Per aquest motiu crec que no tens l'actitut que fa falta als que pensam que amb gent fent feina amb ganes es pot aconseguir una Cala Figuera millor, sabem que no tornarà a ser mai més el que era però si que pens que es possible a base de feina i ganes, tant per part dels hotelers com per part de l'Ajuntament, i NO amb na Maria Tiu com a representant nostra, posar unes bases per estimular a la gent a invertir amb un nou negoci a Cala Figuera, així podríem aconseguir una zona Turística-Residencial amb un encant enlloc trobat, fa 20 anys teniam el mateix port natural, teniam la platja als mateixos 3 kilòmetres..... Que ha passat?? Que els hotelers no han renovat els seus establiments, els han venut i s'han tirat a sa poltrona; però vull recordar que encara hi ha gent que te un negoci a Cala Figuera i que l'actitut d'aquests ha de ser la de mirar cap al futur, cap un nou cicle amb gent que tengui ganas d'arreglar-ho o com a mínim provar-ho.
    Em fa mal al cor aquesta actitut que diu que no tenim res que oferir, idò que hem de fer, esperar que s'arreglin les aceras per art de magia, que es construeixi una pasarel.la entre Cala Figuera i Cala Santanyí de forma natural, ques es contenidors es reagrupin al sopar del "dia del contenidor", que plogui pintura blanca i es pinti l'esglesia, que un constructor de madrid ens faci un mirador????? No anam bé amb aquesta actitut!!!!!
    I torn al mateix, i molta gent de sa cala coicideix plénament amb jo quan dic que la part de culpa de la poca feina (d'ambit públic i no privat) que s'ha fet a Cala Figuera es culpa de na Maria Tiu, jo no se que diuen els de l'equip de govern ni si la volen fer fora o no, jo dic lo que es diu per sa cala si un hi fa una volta i parla un poc del tema.
    Ara va per aquest hoteler/a resignat, de cop i volta defensor/a de na Tiu:

    Quants cops ha vengut na Maria a les nostres reunions? CAP
    Quans cops, amb iniciativa pròpia, tant de forma general com individual ens ha demanat que necessitam o quin problema tenim? CAP
    Viu tot l'any a Cala Figuera? i per tant sap quan un contenidor ha trabucat, o unes planxes d'uralita han volat, o ha caigut una branca de pi? NO
    Es paseja habitualment pels nostres negòcis durant la temporada de feina per interessarse de com ens va? NO

    I una llarga llista que la donarà qui pertoqui. Crec que tu per dir això, o t'han filtrat aquestes dades o t'han pagat per dir lo que has dit, no em puc creure que siguis de Cala Figuera, que siguis hoteler/a i tenguis la poca vergonya de dir tot el que has dit, tant de la impossiblitat d'una sol.lució per Cala Figuera com d'alabar sa feina de na Tiu.
    Anònim said...
    Oh, oh, se pot dir mes fort, pero no mes clar, jo tambe som de sa cala i te asegur que tens molta raó, segurament no tot sa pert per na Maria (molt si), pero per exemple que cada Dissabte venquen cuatre ecopeters a llevarse es "mono" tirant cincuanta cartuchos a cada pi, deixant tot ple de fulles, branques, arugas i adamunt deixin es cartuchos fins que sa granadora(que justament avia passat el divendres) torni ha passar...tambe es una vergonya, aquesta no es sa millor manera de acaba amb ses arugues, a sa marina si, pero dins un poble es millor agafar es camió grua i tallar sa bossa de una amb una i cremarla, pero val mes pagar aquest absurt de cartuchos...increible com sa trata a sa cala.
    Anònim said...
    ole ole y ole, si señor se puede decir mas alto pero no mas claro, dinos quien eres y te votamos para cala figuera, aunque como la frase de Manolo Lama de la cadena Ser para describir el gol de Torres "ha marcado, el chaval Torres, el que tiene unos huevos como mi cabeza", pues el que se quiera poner al frente de cala figuera en el estado que se encuentra ahora, o esta loco o tiene unos huevos como mi cabeza.
    Pero Chapó al comentario ultimo que describe toda la situacion tal cual es.
    Anònim said...
    Estava a punt de contestar es teu escrit, però veig que al final has recurrit a l'insult diguent que som una pocavergonya i m'estim mes deixar-ho anar. Crec que no havia dit cap animalada, només havia escrit lo que pensava. Jo també he viscut a sa Cala i me sap greu que estigui com està. Si no vos voleu llevar sa bena des ulls, allà voltros, donau sa culpa a na Tiu.
    Anònim said...
    Jo no he insultat a ningú, sino que he qualificat de "poca vergonya" el fet de dir lo que has dit, pero no te conec de res i no sería capaç de valorarte com a persona per un escrit que hagis deixat aquí, per tant et deman perdó de tot cor si t'has sentit ofesa.
    Anant per feina, i ja que jo m'he preocupat per intentar fer un bon comentari, extens si m'ho permets, m'agradaria que tu feisis el mateix i paràgraf per paràgraf em diguessis el que no es vera o donassis l'opinió de tot el que he dit, o ara que ja no vius a sa cala ja no t'importa? per ventura es molt facil per tu dir això si ja no hi tens res que guanyar, pero fa mal a la gent que encara creim en Cala Figuera!!!
    No em conform amb el que em dius, amb això no fas més que donarme la raó en tot lo que he dit, com molts de comentaris ja han fet, per tant m'agradaría que em fecis voure que vaig malament i que lo que he dit no es vera i que no te cap sentit, fem voure que he d'abaixar els braços i he de deixar perdre Cala Figuera, amb el teu comentari tant curt de contingut i tan "deixam fer que no se que he de dir" alimentas la meva veritat!!
    També entenc que si ets d'algun partit de l'oposició santanyinera, estiguis a favor de na Tiu, i de que la tornin a presentar a sa Cala, perque sabeu cert que no la votarà ni el Tato, es increible que l'oposició vulgui emprar Cala Figuera com a cap de turc. Com ja he dit moltes vegades, s'oposició santanyinera interposa els seus interessos polítics als dels ciutadans de Santanyí, i aquest n'es un clar exémple, i que ho facin amb Cala Figuera em crema la sang.
    Anònim said...
    Na Maria no té sa culpa de que ses propietats privades s'hagin abandonat d'aquesta manera. Ella només és responsable de que se facin cumplir las lleis sobre tancaments de solars i obres, com per exemple es Neptuno, que a la fi ja està vallat com cal.
    S'aspecte deplorable des Maricel, Siesta, La J, La Trompa, etc és responsabilitat només dels seus propietaris.
    La promoció turística de Cala Figuera és inútil, no hi ha res que oferir. S'únic alicient és es port, i no fa falta allotjar-se a Sa Cala per anar a fer-hi una volta. Na Maria no té sa culpa de tot, lo que passa és que ara, no sé perquè se la volen llevar de damunt així com sigui. Típic PP
    Això és lo que escrit abans, ara digue-m o hi veus sa poca vergonya. Saps què vol dir "poca vergonya"?
    Poca vergonya és quan vas a veure al batle, un senyor que cobra de sa nostra suor, te pega copets a s'esquena i te diu que sí, i que ell s'en cuidarà de tot, i al cap de cinc minuts ja s'ha oblidat de tu i dels teus problemes, això és ser poca vergonya.
    Poca vergonya és posar al front de una pedania una senyora coneixent les seves limitacions, únicament per favoritismes, sa culpa no és de na Maria, la responsabilitat és del qui li ha posat, sabent que s'asunto li ve gros, i tenint la potestat de retirar-la, no fa res, deixa que es cremi, i que ses culpes caiguin sobre ella.
    Sobre el teu escrit anterior només et vull dir que no és incompatible amb el meu. Crec que tu tens raó i jo també. El detall és que resulta que jo he escrit una cosa a la qual tu m'has contestat, i no a l'inrevés, això vol dir que no et vull rebatre cap argument, tens raó, i se te veu d'una hora enfora que ho penses de bona fe i que ets un emprenedor i les tens ben posats. Però deixa-m dir-te que també crec que ets un poc ingenu si confies en que canviant na Maria Tiu per un altre, sa cosa canviarà.
    Per últim, aclarir-te que no som de cap partit de s'oposició, però no tenc cap interés en que torni a guanyar el PP, a diferència de tú, ja que limites ses crítiques a na Maria, obviant el que he dit abans, i això dalata la teva orientació política restant-te objectivitat i per tant, credibilitat.
    Anònim said...
    Quan te he dit "poca vergonya" em refería a lo has escrit al teu primer comentari, lo que me ha fet mal, molt de mal ha estat pensar que puguis ser un hoteler (pèrque per tenir l'informació que tens ho has de ser) i parlis de Cala Figuera en pasat, com si ja no hi hagués res a fer, tot el contrari del que jo pens, i ja t'he dit que si t'ho has agafat de forma personal i t'he ofès et torn a demanar perdó, perquè tampoc crec que sigui la sol.lució que la pròpia gent de Cala Figuera es baralli entre ells, cosa molt habitual a les reunions d'hotelers.
    Si na Maria ha estat al cap davant es perquè han trobat que no te cap limitació per poder fer front a una bona gestió, el que ha passat es que tant la predisposició com l'actitut que ha tengut no han estat les correctes i això ha arribat a un punt que es intolerable.
    En la meva opinió la culpa no es de qui li ha posada, ja que com he dit, no te cap limitació per fer una bona gestió i no la tenia quan la varen posar, el problema ha estat l'actitut de pasotisme que ha tengut després. Com tu dius, si no serveix l'han de canviar i això pareix que es el que volen fer.
    I puc dir ben alt i ben fort, i no som dels qui s'apedregan les seves teulades, que tenc plena confiança en que si la canvian per algú que visqui a Cala Figuera, estimi Cala Figuera i tengui ganes de fer feina, tengui una actitut positiva, el nou cicle es posible. El/la que es vulgui posar al cap davant d'això serà perque també confia en poder canviar la actual situació, perque siguent franc, no serà facil trobar algú que es vulgui fer carrec de sa cala sense poder donar unes garanties a la gent, per tant si hi ha canvi serà per bé. Això parlant del PP, perque si parlam de l'oposició n'hi haurà 400 de cada grup que diran que faran i que faran, com que prometre es gratuit i sobre tot pel qui sap que té dificil guanyar les eleccions, com a minim queda com un Rei i podrà dir, si jo hagués guanyat seria diferent, això si que es ser ingènu i mentider.
    Per tant, i torn dir que tenc un negòci a sa cala i no m'apedregaré les meves teulades, crec que el PP es l'opció correcta per tots i pels de Cala Figuera també sempre que hi hagi canvis tant al representant com a l'actitut de tots els del grup polític, ens han de presentar un projècte, hem de sortir al programa electoral, en fi, amb tot el que es comenta aquests darrers dies, veig un futur un poc mes clar per sa cala, tot això, exceptuant UM, sempre i quan el PSOE no ens sorprengui també amb un canvi tan gran i tan bo que em faci canviar les meves paraules.
    Anònim said...
    1.Jo no som hotelera. La informació que tenc es un email que he vist a un local d'una amiga meva, i no crec que sigui delicte haver-lo llegit.
    2.Seguesc sense entendre on veus la poca vergonya del meu primer escrit.
    3. Veig que quan et parlo des Batle, tires pilotes fora.
    4.Dius que "El PP es l'opció correcta per tots i pels de Cala Figuera també sempre que hi hagi canvis tant al representant com a l'actitut de tots els del grup polític, ens han de presentar un projècte, hem de sortir al programa electoral"
    Aquest comentari contradictori et fa mostrar es llautó de mala manera, saps quants d'anys fa que sa cala està d'aquesta suerte? I justament ara, que falten un parell de mesos per ses eleccions el PP és sa solució? I tota sa culpa és de na Maria Tiu ? Vaja...
    Per tenir un poc de bò, lo que sou capaços de fer.
    Anònim said...
    No idoi, per domes haver vist aquest mail a ca una amiga teva ten recordes be de tot com ho posa, o tens memòria fotogràfica o també mostras es lleutó!!!
    Anònim said...
    Has sentit parlar mai d'unes coses que se diuen impresores?
    O al PP no n'emprau, no deixau pistes?
    Anònim said...
    Si les eleccions serveixen per evaluar la gestió feta pels polítics durant 4 anys, està ben clar qeu la gestió feta a Cala Figuera és no apte, SUSPENSO¡¡.

    I el que més curiós em sembla és que no han fet res per intentar solucionar el tema de Cala Figuera, que ara encara critiquen els propietaris i la gent que hi viu,diguent te que la culpa és seva, i volen donar solucions pasades les eleccions.

    Perquè no ho han intentat arreglar, quin ha estat l'impediment que hi ha hagut perque l'ajuntament no faci res a Cala Figuera ?

    Penso que abans de que presentin un projecte o abans de fer propaganda electoralista diguen te que arreglaran Cala Figuera, han d'explicar perquè no han fet res i l'han deixada caure d'aquesta manera.
    Anònim said...
    Sa sort de Cala Figuera no passa domes per llevar na tiu, passa tambe per llevar es de ses persianes de Cala D'or i posarne un que defensi tots es nuclis turistics que tenim al terme.
    Anònim said...
    Molt bé, aquesta es l'actitut que jo deia, de mirar cap avant, na tiu es un problema i el regidor de turisme un altre, anem a parlar i a treure un projecte comú no només d'inversions sinó també de canvis a Cala Figuera i a la regiduria de Turisme! Cala Figuera sempre!!!!!
    Anònim said...
    Veig que estam d'acord en que el nucli del problema resideix a la Casa Consistorial. Uns limiten la responsabilitat a la representant des batle a Cala Figuera, d'altres també la fan extensible al regidor de turisme, i els qui no estam casats amb cap partit ni n'esperam obscurs tractes de favor també en feim responsable Miquel Vidal.
    Crec que hi ha un aspecte en el qual estam tots d'acord: en Llorenç Galmés és la persona que ha demostrat més interés i la que ha actuat amb més celeritat quan se li ha plantejat algún problema.
    Sa putada, però, és que en Llorenç no és el canditat a la batlia, es candidat torna a ser en Miquelet es ciutadà, i això sí que es un problema gros !!
    Anònim said...
    Contestant a la NO-hotelera de Cala Figuera:

    1. Les petiticions que feim els hotelers de sa cala, son exàctament aquestes que tu escrius, punts, comes i accénts, per tant això es un copiar i pegar del mail que ens varen enviar a tots els hotelers, per tant si no ets hotelera ni integrant de cap grup polític no se perquè has de tenir accés a aquesta informació tan pròpia de l'associació.

    2. La poca vergonya està, i t'ho tornaré a repetir una i mil vegades, en dir que ja està tot perdut i que no hi ha res a fer.

    3. No he tirat cap pilota fora quan parlas del batle, com ja s'ha dit en moltes ocasions, el Batle no pot ser per tot, te uns representants a cada nucli de població en els cuals confia plénament, i es mitjançant aquests que sap el que passa a cada lloc i tambe mitjançant aquests es comunica en cada una de les pedaníes.

    4. Comentari contradictori? no ho entenc, jo no m'he contradit mai, lo que es una realitat que es que a Santanyí la millor opció, segons la meva opinió com a hoteler, es que no hi ha cap grup polític fins a dia d'avui que pugui donar cap garantía, i no només turísticament parlant sinó a nivell de tot el municipi, que no sigui el PP, però el PP renovat. El qui no ho veu es perque no vol.

    Per una altra part, jo no escric per tenir bò amb els qui governan, si fos així no ho faría de forma anònima sino que posaria el meu nom amb majúscules per que el vessin bé i així suposadament tenir bò. Jo escric de forma clara i tot lo que pos aqui es perque relament ho crec i no mogut per interessos polítics ni perque m'hagin promes cap carrec a la conselleria de turisme si guanya UM.....OHH vull dir si guanya el PP.
    Anònim said...
    Hoy en los periódicos sale algo muy relevante que podemos también atribuir a nuestro municipio. Por primera vez en muchos años el PP renovado i limpio de José Ramón Bauzà podría alcanzar la mayoría absoluta en el Govern i en el Consell, esto es un claro ejemplo de que como dice este señor que defiende Cala Figuera, la opción política que necesitamos los mallorquines es el PP, por lo cual creo que es un buen momento de limpiar el PP de santanyí y ofrecer al pueblo un grupo renovado de gente con ilusión dentro del grupo político que los ciudadanos de Baleares líbremente, están a punto de confiarles la mayoria absoluta en todas las camaras.
    Anònim said...
    Habría que distinguir entre la bajada de la actividad turística en Cala Figuera y el aspecto que ofrecen algunas de sus calles en la parte superior, y hasta que punto están relacionadas ambas cuestiones. Qué fue primero, el huevo o la gallina?
    Cuando se habla de regenerar Cala Figuera también deberíamos distinguir entre regenerar la imagen y reactivar la economía.
    No se debería atribuir responsabilidades respecto al descenso del número de turistas a la administración municipal. Los hostales y pensiones han quedado obsoletos debido a la falta de inversiones y a la poca profesionalidad de sus gerentes. Aquí cualquier payés sin la más mínima cualificación empresarial se lanzó a la piscina del turismo y la cosa duró lo que duraron las vacas gordas.
    Por mucho que se embellezca la imagen de la parte superior de Cala Figuera -recordemos que el puerto es la joya paisajística del municipio- no se incrementará el número de hospedajes. Para más inri la oferta ilegal campa impunemente a sus anchas sin el menor intento por parte del Govern Balear de controlar la situación.
    Pudiendo alquilar una casita con piscina y capacidad para 6 personas a 5 minutos de Santanyí, con coche incluído a 150 € por día (25 € por persona), quien se mete en una habitación de hotel pagando el doble??
    Anònim said...
    M'encanta!!! A la fi parlam de forma objectiva i començam a donar opinions reals:

    M'agradaría contestar a aquest darrer comentari amb la meva opinió:

    Para empezar estoy totalmente deacuerdo en que antes del deplorable estado actual de C.Figuera el turísmo ya había bajado muchisimo, de hecho, desde que la TUI dejó de traer clientes a C.Figuera empezó el declive hasta llegar a los extremos actuales, todo por culpa de los hoteleros i de su falta de renovacioón e inversión en sus própios negocios, porque C.Figuera tenia los mismos encantos entoces que ahora, ya dije en uno de mis comentarios que tenemos el mismo puerto que hace 20 años y tenemos la playa a los mismos 3 kilómetros que hace 20 años, etc...

    Yo creo que regeneración y reactivación, en el caso de C.Figuera, van estrechamente cogidos de la mano, creo que no se trata de que aumenten los alojamientos en C.Figuera sinó que la gente que los ofrece pueda hacerlo con garantias, porque de no ser así, en unos años podran cerrar puertas los hostales y apartamentos que quedan ahun abiertos, no hay que pensar en los que no estan sinó en los que ahun quedan. La deplorable imagen de la parte "alta" de C.Figuera es un impedimento para la gente que quiera adquirir alguna de las nuevas viviendas construidas unido a la fuerte crisis económica, todo ello hace que no se vendan las nuevas viviendas, que tengamos proyectos de viviendas inacabados y solares a medio constuir o derrumbar, todo porque dadas las circunstacias, tanto estéticas como económicas asi lo hacen posible.
    Mi opinión es que para que todo empiece a moverse hay que empezar por algun sitio, creo que si se hace una remodelación estética de la parte "alta", siguiendo el patron que propone la asociacion hotelera de C.Figuera la regeneracion y la reactivación son más que posíbles, y vuelvo a repetir que se que C.Figuera no volverá a ser aquel núcleo que tenia el 90 por ciento de su extensión dedicada al turísmo, pero también se que sería un fantástico lugar para combinar turísmo y residencia, la naturaleza nos ha dado todo lo necesario, ahora solo queda regenerarlo y cuidarlo.

    Respecto a la oferta ilegal, no me gusta hablar mucho de este aspecto, ya que con la actual ley turística se hace cada vez mas difilil legalizar un establecimiento turístico de alojamiento.

    Aquesta es l'actitut, debatre i rebatre, posar ideas en comú i no abaixar els braços. Anim calers que entre tots ho traurem endavant!!
    Anònim said...
    Bé, ara, després llegir els posts de n'Alicia en el Pais de las Maravillas, crec que és el moment de tornar a rellegir la entrada inicial de "Turicala" i treure-n ses oportunes conclusions.
    El vot és lliure i secret.
    Anònim said...
    Treuren ses oportunes conclusions? I que es suposa que hem estat fent aquests dies?
    Anònim said...
    No me vull fer pesat pero estic cansat de denunciar sa deixadesa amb que se gestiona sa plana web de s'ajuntament de Santanyí, no crec que sigui gens costos economicament actualizar es datos des hotels, hostals i apartaments de cala figuera.
    Provau d'entrar a www.ajsantanyi.net --> informació turística --> hotels
    vos surtirá un document PDF on surten Baco, Neptuno, Hotel Cala Figuera, SiestaI, SiestaII, TomarinarI, Tomarinar II y Hostal Maricel. Que ha de pensar un turista que vulgui venir a sa cala i telefoni a aquests hostals? Tant els hi deu costar actualitzar es datos? de qui es sa cupa? Si son inutils per aixo no crec que sigui capassos de resucitar sa cala.
    Anònim said...
    Deu regidors formen l'equip de govern de l'ajuntament de Santanyí, aquests deu regidors ho son perque han estat votats pel ciutadans i gracies en aquest vots han pogut formar equip de govern.

    Aquest equip de govern s'enten que és un equip de persones que han de fer una feina, aquesta feina és gestionar de la millor manera el Municipi de Santanyí.


    Si aquestes deu persones son un equip i s'entenen i cada un fa la feina que l'hi correpon tot toca funcionar.

    Si no funciona és que l'equip no va bé, malgrat hi ha gent que vol justificar la gestió feta per aquest equip de govern, per tot es pot escoltar que la cosa no va bé, i que es necessari un CANVI, per millor o per pitjor, es mal de fer saber ho, però no es pot seguir amb aquesta majoria sobrada, que fa el que vol, aquesta entrada és un clar exemple.

    Hi ha hagut 4 anys per fer feina e intentar arreglar els problemes, però ningú de l'equip ha estat capaç.

    En tot equip hi ha uns liders que son els que van davant i son els que fan que l'equip funcioni, no té rao de ser que en aquest moments només es critiqui la gestió d' algunes persones i que es digui que al PP de Santanyí hi haura una regeneració amb gent nova, perquè hi ha gent que fa pudor, la culpa de que el partit no funciona és dels liders del partit.

    Una regeneració només és possible si es canvien els que controlen el partit, si no és d'aquesta manera, tornam esta a les matixes.
    Anònim said...
    I no trobau que ja vos feis molt pesadets amb això de que es necessita un CANVI, sempre lo mateix, sempre lo mateix, no se si ho deis per convençervos a vosaltres mateixos o a la gent, pero tanmateix no sereu vosaltres, per moltes mentides i moltes modificacions de la realitat, que digueu si hi ha d'haver CANVI o no, això ho farà el poble de Santanyí gracies a la democràcia.
    Jo m'agradaria que diguesseu quin es aquest canvi que necessitam, noms i llinatges, sigles polítiques, i no només dir que necessiam un cavi i au!.

    El canvi, l'unic canvi possible es el que ens pugui oferir el PP a les seves llistes, ens hem de desenganar, UM esta acabada, ningú ho vol ser, excèpte la gent que no te mes sortida i veu en aquest partit una sortida als seus problemes personals. Desenganauvos, com han dit per aqui, avui surt tot reflexat a Ultima Hora, la gent està cansada de partits minoritaris, la gent sap que si volem fer una passa endavatn l'unica opció es el PP, ni mes ni pus, i no ho dic jo, ho diuen els ciutadans de balears, que segons les enquestes publicades avui, el PP te majoria absoluta al Govern i al Consell, i molt provablement si en font fa la lliga regionalista i va tot sol UM desapareixerà. A santanyí no sabem res ni del PSM ni del PSOE, quin es aquest canvi que necessitam??? au no me facis riure!!
    Anònim said...
    Com que veig que la meva primera entrada on exposava les meves conclusions com així ho demana un altre comentari les tornare exposar esperant que aquesta vegada si que es publiquin ja que no ho ofenen a ningú, i el blog es plural i lliure......etc

    El que veig jo al comentari de Turicala:

    1- Actualment es votant del PP, ja que diu "haurem de canviar el nostre vot", per tant si no votàs el PP no l'hauría de canviar.
    2-Està emprenyat amb la batlessa de Cala Figuera, tots coincidim.

    3- Lo de fer doblers amb les llicències d'obres, sabem, tant Turicala com jo que està dit en calent, i sino que em corregeixi, no te sentit dir això en aquests moments de greu crisi econòmica i inmobiliaria.

    4-La conclusió final es que, lo que vol es donar un cop d'atenció als governants perquè millorin la situació a C.Figuera, ja que veu l'unica opció es el PP i lo que vol es que posin algú que vulgui fer feina per C.Figuera.

    Donauvos conte que demana un projècte real que torni a il.lusionar, el demana en primer lloc al PP, i si no li pot oferir, després mirarà cap a una altra banda. No voldría que l'oposició s'emocionàs dedemes amb aquest articul, està clar que es un cop d'atenció al PP, igual que un pare pega un cop d'atenció al seu fill.
    Anònim said...
    Totalment d'acord i per això demana un projècte real que torni a il.lusionar, el demana en primer lloc al PP, perquè també estaràs d'acord que això demostra que la gestió feta pel PP ha estat nefasta i per això ha de renovarse i tornar a fer un projecte que il.lusioni, per cert encara ningú ha anat a fer neteja a la platja de Cala Santanyi???
    Anònim said...
    Per cert, i contenstant al comentari anònim que ens vol fer creure que la gent no vol majoríes absolutes. Com ja va sortir ahir publicat al diari ultima hora, que amb una enquesta feta als ciutadans de balears dona la majoría absoluta al PP al Govern i al Consell i diu que si en font es presenta totsol farà desapareixer UM, avui en torna a sortir una altra que també donaría la majoría absoluta al PP a l'Ajuntament de Palma. Llegint el comentari i contrastantlo amb aquestes dades em plantetja un dubte, anam malament la majoría de ciutadans de Balears?? deu ser que som tots beneïts i no sabem el que ens convé? I a Santanyí, voleu dir que per haver votat al PP durant 30 anys i segons pareix tornar-ho a fer som curtets? Que no sabem be el que volem i el que ens convé??
    Anònim said...
    Si tu has de fiar te de les enquestes, com na Rosa Estaras i en Jaume Matas, també havien de tenir majoria absoluta i ja ho veus, un cop d'aire fresc n'enviar una a Bruseles i l'altre a Washinton.

    Si en 30 anys el PP no ha tengut mai majoria absoluta a la Comunitat Autonoma, com vols que ara amb la que cau tengui majotia absoluta.
    Anònim said...
    Idò ja ho veuràs si hi faran aprop aquesta vegada, com que no vous que no pot ser que UM hagi de concidionar la voluntat de la majoría dels ciutadans de Balears, i això a la fí sa gent se n'ha donat conte, ara per no perdre lo que hi han posat hauràn de vendre les sigles a l'Unió Marroquí o a Unió Magrebi..... ja ho voràs si n'hi haurà que tendran poques rillales....
    Anònim said...
    Això ho dius perquè a Sa Pobla hi ha molts de Magrabi?????
    Anònim said...
    Jo que se si a Sa Pobla hi ha magrebis o si no n'hi ha, jo lo que dic es que UM esta condemnada a desapareixer, sigui d'una manera o d'una altra, i a Santanyí li queda aquesta darrera legislatura i segons els resultats de Ciutat per ventura ni l'acabaràn, es trist però es així, si s'euro no canta els musics sen va a tocar a una altra banda. Fent referència a les enquestes, que poden ser un bon aliat per preveure el que pot passar punt envant punt enrera, diu que UM està acabada, que no dona més de si, i que aquesta legislatura pot ser la seva fi. Això mateix ho podem aplicar a cada un dels nostres municipìs, incluit Santanyí, o m'atreviria a dir, sobretot Santanyi.
    Anònim said...
    Deixau anar es poblers i es moros i anem a arreglar canostra...que falta mhos fa, ¿començam per sa cala?
    Anònim said...
    I perquè no començam directament per sa carretera Santanyí-Cala Santanyí? Fan uns dies me vàren censurar un comentari en aquest blog per acusar amb noms i llinatges els qui considerava co-responsables de la situació actual de sa cala. Ara no direm noms, però "aquests" que han fet aquest desastre urbanístic on abans hi havia s'Hotel Cala Figuera han deixat sa carretera de sa cala feta una merda. "Aquests" mateixos són els qui estaven interessats a convertir un poblet amb turisme baratero (segons ells, però que mantenia un grapat de famílies) amb un poblet residencial, demenant preu per comprar tots quants hostals obsolets hi ha dins sa cala. Vaja: Un caramel·lo pel que fa a un especulador urbanístic.
    Llavor va arribar la crisis inmobiliària, i tots els plans d'aquests taurons s'en vàren anar a norris, ara mos queda es "pastel". Els santanyiners que s'hi havien de lucrar han quedat fotuts, els membres del consistori també. Però poca cosa més.
    Ara surten aquesta guarda de robin hoods que mos volen fer creure que sa cala es pot salvar, i que sa culpa era de na Tiu.
    O sou més cuts de lo que me pensava, o ja feis campanya pel PP, o simplement, vos en voleu riure de sa gent.
    Anònim said...
    Jo crec que el mes curt de tots deus esser tu, perque si t'atures a llegir tots i cada un dels comentaris veuràs que no n'hi ha ni un que doni la culpa a na Tiu del que ha passat amb les propietats privades: Tomarinar, Hotel Cala Figuera, Neptuno, et.. Na tiu te sa part de culpa que li toca, la de promocionar l'inversió pública, la d'escoltar als hotelers, la d'escoltar la gent, en pocas paraules, la de defensar la seva pedanía i la de mirar cap a la seva pedania, però pareix que en lloc d'això s'ha estimat més fer senyora regidora i ara de Excel.lentíssima Diputada. Aquesta es la realitat Ni robin hood ni res, jo no em consider cap robin hood per pensar que si s'inverteix en embelliment de la part alta de C.Figuera, es crean miradors i zones verdes, es fa arribar el passeig a C.Santanyí, es sol.luciona el problema de contenidors, es fan cumplir les normes pròpies de les zones turístiques, es fa promoció turística de lo poc que ens queda, i començam a rodar amb aquest aspecte, crec que paralel.lament es començarà a tenir interes de la gent que cerca un lloc de residencia o d'estiueig i vol adquirir algun dels apartaments que ja hi ha en venda actualment, seguit a això i esperan que acabi aquesta crisi econòmica i inmobiliaria, es tornaran a interessar per acabar les obres començades i per ventura per començar-ne de noves a on ara només hi ha runes o edificis obsolets. Tot plegat incentivarà als empresaris a obrir més negòcis per ventura gastronòmics i d'oci nocturn. Es una explicació rapida i poc clara perque no es el lloc ni la forma d'explicar-ho però la idea es aquesta, començar pel cap i acabar per la coa. Lo que si que es cert es que si s'abaixen els braços i no es fa res mai sabrem com hagués pogut funcionar la meva teoria.
    Anònim said...
    Vaja, un que domes vol arreglar sa carretera i mhos diu curts, be "gracias por venir", me quet amb sa opinió que va derrera ell, fent feina i possant un bon element pedaneo es possible, pero ha de esser una persona que visqui tot l'any aqui, i si pot esser ben arrelat i sense esta empeltat.
    Anònim said...
    Esto apesta a peperismo rancio y provinciano.
    Anònim said...
    Has entès "domés". Jo no ho he dit "domés". Aprèn a llegir bé, i després en tornam a parlar.

    Per altra banda, la ingenuïtat i la creença en utopies no implica curtor ni malícia de cap casta, simplement desinformació. El que passa és que quan es mescla aquesta presumpta ingenuïtat amb fanatisme partidista, és quan la cosa es converteix en electoralisme pur: Ara, ara que arriben ses eleccions, ara ho compondrem tot !!!
    Per ventura és veritat que el meu pessimisme no il·lusiona, o que resulta exagerat (un pessimista és un optimista ben informat), però estic ben convençut de que sa cala només es pot regenerar des de una certa independència ideològica. Si una solució és bona, tan bona serà si la proposa el PP com si la proposa UM. Si el gestor de la esmentada solució està casat amb un dels dos, només li pareixerà bona si l'han proposada els "seus".
    Qui fins ara ha fet i desfet dins sa cala ha estat el PP, amb tot el dret del mon, ja que governaven al municipi. També està clar que tornaran a governar la propera legislatura, i que per ventura faran algun canvi per millorar sa cala, i ja que la cosa sembla que ha tocat fons, que ja no pot anar pitjor, hi ha fundades probabilitats de que la situació millori. Fins aquí, tot perfecte.
    Però lo que no podeu fer, els defensors a ultrança de la gestió del PP, és ignorar o obviar els motius pels quals sa cala ha acabat com ha acabat. No hi ha dubte de que l'origen del desastre va ser conjuntural, però també (i aquí és on no estam d'acord) hi ha unes responsabilitats polítiques de gestió, que vosaltres atribuïu a una sola persona i jo a l'equip de govern. Lo que passa és que la nul·la capacitat d'autocrítica dels polítics vos impedeix actuar amb llibertat, només pel bé de sa cala i no del partit, i això vos resta molta credibilitat i objectivitat.
    Anònim said...
    He pasado por lo que era el tpmarinar y no esta vallado, si como yo teneis hijos...cuidado por la calle del baleares...hay un foso

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites