Tancant llistes



Tot i que fa mesos que se sabia que tard o d’hora arribarien les eleccions, els dies de tancar llistes acostumen a ser un moment de presses i corredisses. A hores d’ara encara no se sap si de llistes al Municipi de Santanyí, n’hi haurà tres, quatre o cinc . L’ únic partit que ha tancat la llista ha estat el PP, (poc renovada).

I és que tancar llistes és prou complicat. Malgrat que a priori pot semblar que són molts els que voldrien concórrer a unes eleccions, a l’hora de trobar candidats la cosa no és tan fàcil. I ho és encara menys de fer llistes compensades: llistes que siguin representatives del Municipi de Santanyí d’avui i alhora tinguin atractiu electoral. Que tinguin la confiança del cap de llista i representin equilibradament el territori. Que reuneixin persones amb sensibilitats diverses però que un cop escollides puguin treballar plegades. Que hi hagi representació d’homes i dones, de diferents extraccions socials, de sectors econòmics distints, que reuneixin experiència política i cares noves (sobretot després d’aquests quatre anys). Que siguin alhora assenyats, preparats, lleials i valents, per fer la feina necesaria i, en el moment en el qual estem, possiblement ben difícil, per poder donar un CANVI.

Sembla que haurem d’esperar fins la propera setmana per saber segur quins son els candidats a les llites dels diferents partits polítics de Santanyí, haurem d’esperar fins el darrer minut ja que com un equilibrista de circ capaç de fer rodar simultaneament una colla de plats d’alt d’uns bastons. Quan els uns semblen mantenir-se, d’altres comencen a flaquejar; quan es redrecen aquests, són els altres els que trontollen. I així fins al darrer minut per presentar les llistes, corrent d’aquí cap allà, que després ja no cauran.


30 Comments:

  1. Anònim said...
    Si, Si, el PP poc renovat, ha llevat als pocs regidors que han volgut fer un poc de feina i enfrontar se al batle poder fer coses.

    El PP de Santanyí ha llevat als que molestaven, el PP vol xotets de cordeta, i que no es moguin perquè no sortiran a la foto.
    Anònim said...
    I ben cert que es, lo que es diu a nes comentari anterior!!!
    Anònim said...
    Si ja se sap qui han llevat i qui possat...heu podrieu dir
    Anònim said...
    La llista del PP:

    Miquel Vidal
    Llorenç Galmés
    Alvaro Solana (Cala D'or)
    Maria Pons
    Pili (Alqueria Blanca)
    Miqul Contesti ( Llombards)
    Toni Matas ( Calonge)
    Un altre senyora de Cala D'or
    En Gora de Can Piquer
    Xesca simonet
    Tomeu Obrador (Pusa)
    Mateu Canaves
    Andreu Vadell (Alqueria Blanca)



    Com podeu veure a la llista Cala D'or torna quedar en mans d'un regidor que durant aquests anys poca cosa a fet per Cala D'or i molt manco pel turisme del Municipi, com a regior de turisme que ha estat.

    S'Alqueria Blanca la gran sorpresa com sempre després de no trobar ningú, han posat aquesta tal Pili i un altre jove, escoltau els comentaris que en fan per s'alqueria.

    Calonge el PP ho té assegurat repeteix en Matas i el set de la llista.

    De la mateica manera el Llombars, amb un regidor que con tal de tenir una paga cada mes, i assessors perque l'hi facin la feina, perque clar ell no arriba a tot, ja va bé.

    Cala Figuera, abans al manco hi havia Na Tiu ara no hi ha ningú.ç

    Mateu Canaves un altre històric del tep de don Cosme que repeteix.

    Au ido ja teniu la llista!!!!
    Anònim said...
    Si llevam en Llorenç Galmés...
    Anònim said...
    Cap renovació.

    El que no es pot entendre és que tothom parla de lo malament que ho han fet, que si la plaça del Llombards no l'havien de tocar, que si Cala Figuera fa oi, que si Cala d'Or va en camí de ser com Cala Figuera,i de S'alqueria no hem parlem. I van aquests del PP i tornen a posar la mateixa gent a la llista, dintre els set primers de la llista només canvien una persona que poca gent la coneix i és discutible la seva capacitat política.

    El que no pot ser és tenir un regidor de turisme i batle pedaneo de Cala d'Or, que per primera no té ni punyetera idea de turisme, i que trata malament a la gent que ha nascut i viscut tota la seva vida a Cala D'or quan l'hi diu el que seria bo per fer.

    El que no pot ser es un batle pedaneo del Llombards que a canvi d'un sou cada mes, és un xotet de cordeta del balte i no mira pels llombarders.

    El que no pot ser és que a s' alqueria Blanca, després de no trobar ningú per posar a la llista posin a una senyora que poca gent coneix i que és discutible la seva capacitat política.

    El que no pot ser és que estant així com esta Cala Figuera no posin ningú realment implicat en Cala Figuera que intenti lluitar per Sa Cala.

    El que no pot ser és que prescindesquin de persones que han fet una gran tasque amb el tema de la cultura i deixin el seu lloc vacant.

    El que no pot ser és que el que es presenta per batle, també es presenta de sis al Consell, i una vegada passades les eleccions segons el resultats, abandoni el vaixel i el deixi en mans d'en Llorenç i d'aquest individu, de Cala D'or, que durant dues legislatures no ha obert la boca a cap sessió plenaria.

    El que no pot ser és presentar una llista de xotets de cordeta, amb l'advertencia de que els que es mourà no sortirà a la foto.
    Anònim said...
    I el més greu és sa forma de fer sa llista ja que la gran majoria d'afiliats no han tengut ni veu ni vot ni cap tipus de informació.
    Anònim said...
    "I el més greu és sa forma de fer sa llista ja que la gran majoria d'afiliats no han tengut ni veu ni vot ni cap tipus de informació".

    Per sa reacció que va tenir na Tiu ni tan sols es propis candidats tenien informació des seu lloc a sa llista. Això és sa senya d'identitat del Goevrn d'en Miquel Vidal: jo i la meva conveniència.

    Serà curios veure si ses titelles s'aguanten dretes un cop lis tallin es filats.
    Anònim said...
    Si aquesta llista des PP és certa serà vera que hauran de passar un poc de pena (o molta) perquè de gent realment útil només n'hi ha tres o cuatre.
    Tanta sort que n'Alvaro seguirà "al pie del cañón" supervisant que ningú ens doni "barral".
    Anònim said...
    En Nico aquest bon home que ha deixat lloc als més joves, al manco així ho diu, va el 7 de la llista del PSOE. Diu que la llista tambés esta tancada. No ha seguit el mateix exemple el PP.

    Ara falta saber la llista de la Lliga i la de CxI.
    Anònim said...
    PP: llista de titelles.
    Anònim said...
    Santanyí, és un Municipi Turístic, no n'Hi ha cap dels que surt a la llista que sabigue de turisme.

    Art i cultura, lo mateix que de turisme.

    Renovació del Partit Popular¡¡¡¡¡¡
    Més del mateix moltes titelles.
    Anònim said...
    Fan rialles, a s'Alqueria Blanca, na Pili, la coneix gent si-mateix, però no fa coió, i tampoc es una persona que sa impliqui molt, i l'altre n'Andreu Vadell, aquest ni en parlem. que quant et veu pel carrer ni tan sols et saluda, el que passa es que el seu pare ultrafanatic PP i franquista a mort, va anar a plorar a nen Miquel, i després de no trobar a ningú dins es poble perquè nan fetes de reunions amb CURIABLANQUERS I CURIABLANQUERES i han insistit i tornat a insistir, i al cap i a la fi no lis ha quedat mes remei que posar aquests dos.

    Peró que i farem, es lo que hi ha i sa gent es curta i no o sap canviar.

    Viva españa!!!!!
    Anònim said...
    Algú sap res de s'opelero avui ningú l'ha vist pel mig, deu tenir sa llista acabada? Si en Biel es fa es longuis amb CxI pràcticament s'oposició estarà en mans de quatre socialistes arreplegats i desconeguts i es Peperos en faran 17 de regidors. Hauran d'ampliar s'ajuntament per que hi càpiguen tants d'alts càrrecs.
    Anònim said...
    CxI té la llista feta, no vos penjeu tantes medalles els peperos, CxI a apostat fort té na sa peluquera ( sa mare de la batlessa pedanea de la Costa i la sogra d'un pepero) té en Llorenç Canaves ( i no oblidem que el seu pare va a les llistes del PP) té en Colau de can despullat, te en Turi, té en Pere Ramon (exdirector general de caça del govern balear), així que no vos preocupeu que el PP no treurà tans de regidors.
    Anònim said...
    I na Tiu no va amb en Biel? Tots dos són criatures del "Cosmisme". I ara que ho comentau, és curiòs, el trasvassament de pares i fills que es produeix entre PP i CxI. És això un pacte ocult d'en Micky? És CxI un submarino del PP per evitar el CANVI? Perquè no ha presentat llistes en Biel si ja les té fetes? Algú votarà l'anima trista d'en Melià? Poden els fanàtics de la coca amb verdura ser militants de CxI? Qué diu el manifest del Bar Cuba? CxI = CsI?

    Preguntes sense resposta a la nau del misteri de la villa del pingüí.

    Oeo!
    Anònim said...
    I la pregunta més inquietant (pels Santanyiners): Què feien en Bielet i en Llorençet beguent un café a un bar de Campos ara fa un mes?

    Es que no hi ha cafès abastament a la vila? O s'amagaven? Hi ha un pacte secret entre el batle i en Biel per torpedetjar l'oposició? És en Biel una altra titella d'en Mickey ojos saltones? Per que el batle i en Biel dinen tant sovint a Sa Canova de Campos?

    Podrà el CANVI canviar Santanyí o estem irremediablement sotmesos a una interminable sèrie de batles peperos que fan del despotisme i el favoritisme un mode de vida?
    Anònim said...
    I de la llista definitiva de sa lliga, qualqu en sab res?
    diven que divendres es de sa lliga se varen reunir amb un conegut dissenyador de S´Alqueria Blanca.
    Anònim said...
    Comentari al que firma com a “¡VivaEspaña!”

    Gent com tú és precissament la que ajuda als politics, siguin del color que siguin, a que S’Alqueria rebi el tracte que se li dona des de fa tants d’anys.

    Sempre que qualqu’n dona a S’Alqueria un pas endavant per prendre una responsabilitat, ja sigui política, o bé a una associació esportiva o cultural, tot d’una surten individus que des de l’odi i l’enveja es dediquen a criticar a aquestes persones.

    El tret denominador d’aquestes crítiques sol esser sempre l’insult i la descalificació, a més per l’esquena…, com es el cas d’aquest “anònim”, clar, amb educació i a la cara tenen totes les de perdre…!

    Benvolgut amic o amiga, intenta desfer-te dels teus odis i prejudicis, tal vegada ajudis així al teu poble, sino no fas més que contribuir a la desunió.
    Anònim said...
    La lliga és un misteri misteriós, en tot cas els hi queda poc temps per presentar-se. Jaume Font requereix dels municipis per engegar el seu projecte polític al marge del PP. Si serà o no serà Santanyí un d'ells depen dels Santanyiners que si vulguin apuntar. El mutisme entorn aquest projecte és total, es barreja el nom d'antics peperos i uemites descontents amb els seus partits. Es sap de simpatitzant que han estat "presionats" per abandonar el projecte; es sap de gent que ha estat convidar-hi a participar i ha refusat per por. La pregunta es sencilla: tendràn gent suficient? Tal pareix que aquestes seran les primeres eleccions purament bipartidistes des de fa molts d'anys.
    Anònim said...
    I tan cert que es, que a s'Alqueria Blanca, passa aixo que diu el comentari anterior. Peró crec que no es l'únic lloc que passa, però a s'Alqueria sempre a passat, que quant sorgeix qualque cosa nova, bona pes poble, hi ha persones que hi volen ficar els nassos, i fan que tot s'en vagi cap a baix com a passat altres vegades..,

    I referent a lo de "viva España" sa veritat, no sabem si deu anar per criticar o per alabar, perquè es que son de s'Alqueria sabran perfectament lo espanyolista que son la família del Sr. Vadell. I si o fan amb befa, critica a un dels seus.
    I crec que deu ser una persona que ni tan sols esta per ermitg.
    Anònim said...
    dubt molt que aquet fasi res bo per s'Alqueria. I na Pili aquesta també, si han accedit a sortir a sa llista deu ser x es sou que les han promes, no perque tenguin ganes de fer res per es poble i ja n'esteim fins a nes coions de xupopteros, enxufats i aprofitats , que es es cancer des terme. Es dia que en posin un que valgui la pena ploura molt o en passara una de grossa, deu ser per qualque cosa que hi posen aquets personatjes.
    Anònim said...
    Pero qui seria el batle, na Pili o n'Andreu?
    Perque tant un com l'altre no crec que tenguin mancança de sou.
    n'Andreu tenc entes que via de fer feina a Cala Barca, alomillor hi ha interessos...
    I na Pili te l'hotel de Son llorenç alomillor tambe hi ha interessos..
    Anònim said...
    A tots el que questionau els candidats a del PP a S'Alqueria, no vos convendria fer-vos una pregunta a voltros mateixos, aquestes dues persones...deuen ser realment tan incompetents...?

    - per montar un negoci com un hotel d'interior ?
    - per fer feina a un lloc de responsabilitat a una de les empreses turístiques més grans del terme i multinacional hotelera?

    De veres deuen ser tan "chupopteros" o amb interessos ocults...?

    Es sent a dir que la LLiga també presentarà uns bons candidats per S'Alqueria.

    Que vos pareixeria escoltar un vertader debat d'idees entre aquestes persones, sobre les millores que poden proposar per S'Alqueria, sense insults ni discussions banals que solen caracteritzar alguns comentaris d'aquest blog...!

    De veres que no és tan mal de fer.
    Anònim said...
    Estaria molt be idò, Peró no val prometrà coses que desprès no es compleixen ehh!!!
    S'hauran de posar d'acord entre ells i elles o lis i fixam es dia noltros?
    Anònim said...
    No vos oblideu des Convergents i des PSOE, perquè no fos cosa que tenguin coses encare millor que les del PP i sa LLiga....
    Anònim said...
    En tot cas hauríem de veure si CxI presenta candidatura, per que de moment ni blanc, ni negre, ni de color de rosa.
    Anònim said...
    No fa falta cap debat a s'Alqueria. És igual lo que els candidats del PP pensin o vulguin fer. A Santanyí només hi ha una paraula i és la paraula de Miquel Vidal. Quan li convé ni aigua. I quan li convé 4.000 faroles per metro quadrat i contaminació llumínica fins a sa lluna. De què serveix iluminar la meitat del poble i deixar l'altra meitat a les fosques? Per enfotrer-s'en de sa gent. Durant 15 anys sa política d'en Miquel Vidal amb s'Alqueria s'ha pogut resumir en dues paraules: ni aigua.

    Ara, si voleu, podeu votar 15 anys més i quedar-vos mirant ses faroles amb sa boca oberta.
    Anònim said...
    Anau alerta, que n'Andrevet nostre te sa ma llarga.. i si no demanau-ho a una partida de Curiablanquers...
    No fos cosa que encare mos encalentís ses orelles!!!
    Anònim said...
    En que quedam...???

    No els coneix ningú, no van per enmig, son uns xupopteros, un que té sa ma llarga però no va per enmig..¿¿...??

    No serà que algú comença a tenir por i no té cap argument que no sigui l'insult...

    Per cert, crec que hauriem de començar a diferenciar entre una crítica "àcida" envers la gestió dels qui comanden, entes com batle, regidors, etc, (la qual cosa va amb el càrrec), i els que es presenten nous, siguin del partit que siguin, ja que això darrer no es més que calumniar (= delicte)

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites