A una entrada anterior un seguidor del blog va fer un comentari refent a la Plaça Ramón Lllull i els terrenys on està ubicada. Sembla que a part d’aquest terrenys no són propietat de l’Ajuntament, són propietat de la padrina del regidor d’urbanisme i ara per cedir aquest terrenys vol signar un conveni urbanístic amb l’ajuntament de Santanyí , aquest conveni ja es la segona vegada que es retirat de l’ordre del dia del Ple, es veu que no és del tot correcte.

El comentari del seguidor del blog és el següent:

Som un exregidor del PSM de Santanyi i m’agrada DIR SEMPRE LA VERITAT!
Segons me varen comentar els meus companys de partit i actuals regidors del PSOE-PSM, a la pasada plenaria es volia aprovar un conveni en el que la padrina del regidor d’urbanisme volia cedir lliure i gratuitamente més de 2000 metres d’una antiga finca per on pasen el carrers anexes a la plaça ramon Llull reconneguent-li els remanents que li quedaven de la finca inicial(del qual una part és aquest solar). El meu partit va demanar un informe al tècnic d’urbanisme municipal i es va retirar el punt de l’ordre del dia fins que es tengui l’informe. Per aquest motiu LA VERITAT és que en aquests moments no es pot demanar que es tanqui aquest solar ja que la propietat no únicamente ho és d’aquest solar si no de tot el solar inicial i per tant hauria de tancar tots els vials (cosa que crec que la gent no vol).
Crec que sí que una vegada haver resolt la problematica concreta se li ha d’exiguir que tanqui el solar a aquesta propietat i a tots els altres propietaris dels terrenys que linden amb la via de cintura de tot el nucli de santanyi ja que tots els altres solars no estan tancats.

A més, i per les fotos que adjuntau, afeguiria que la brutor que hi ha dins el solar es deu a que la gent irresponsable enlloc de tirar el fems al contenidor ho tira a la finca. L’ajuntament, com ha fet en altres ocasions, és la responsable de llevar aquest fems!

M’agradaria que aquest comentari el publicaseu igual que l’entrada que heu realitzat perque crec que la veritat va per devant totes les acusacions polítiques.


I la sol.licitut amb els corresponent arguments, que va fer el PSM, per retirar el punt de l’ordre del dia del Ple, són els següents:

Des del nostre punt de vista i com a representants electes del PSM de Santanyí exposem:

Que un poble està principalment format per la gent que hi habita, hi treballa, s’hi passeja.

Que l’arquitectura és un contingent que ha de servir, d’una manera pràctica, funcional i estètica a tots aquests propòits.

Que quan Santanyí poble té la sort de tenir una bellesa excepcional. Bellesa que es deu en gran part en les proporcions dels seus carrers i edificis, en els materials de les seves façanes, dels paviments. Que no es per casualitat que molts extrangers han estat cridats per la seva bellesa i que aquet fet ha donat una gran riqueza economicament i cultauralment parlant. Gràcies a la peatonalització de la plaça i dels seus carrers adjacents molts comerços, bars, s’han establert al centre i encara que passem per una terrible crisi, estan podent subsistir.

En el que ha sigut l’eixample del poble, la part més nova, s´hi ha volgut fer una plaça. Una plaça no és només una porció de terreny cuadrada o rodona. Una plaça és un importantíssim espai públic on els nins hi puguin jugar, esl més grans hi puguin seure tranquil.lament a llegir o prendre el sol, on s´hi pugui fer teatre o una festa popular.

Aquest plaça ja ha nascut una mica esguerrada. No sembla que nungú li hagi tingut molta estima: té unes proporcions horribles, els usuaris no hi tenen protecció del vent o del sol, té poca definició dels seus límits, llinda amb la via de cintura, en definitiva, té molt poca gràcia. Però mica a mica, per sort, i com cada cop està més poblada aquesta part del poble la gent s’hi va acostant i la fan servir. Per que acabi millorant o empitjorant serà molt important el que es farsi amb els dos grans buits que té en els seus dos costats petits. Per això és molt important vigilar que en aquests buits s’hi posin unes façanes que qualifiquin la plaça i li donin la continuitat que ara li falta. Condemnar una d’aquestes façanes a ser un mur ceg seria desproposit. Ara es el moment que les novs norme urbanístiques recollin aquetes necesitats i, entre altres coses, ampliin l’acera els 60 cm que en la seva amplària més gran tengui 60 cm no s’hi pot fer absolutament rés i és una recepta perfecte per esterilitzar el teixit urbà. Sigui el que sigui el mecanismo que permeti recuperar aquest troçet d’acera sempre sortira més profitós economicament per el poble de Santanyí per els seus efectes en materia de dinamització comercial i de seguretat ciudadana, per sementar-ne només dos.

Demanem que s’encarregui un informe urbanístic als arquitectes de l’Ajuntament, que especifiqui no si es posible fer aquesta barbaritat, pero si quina és la solució més conveninet d’un punt de vista urbanístic.

Demanem que s’encarregui un informe jurídic als funcionaris responsables d’aquesta àrea que especifiqui no si es legal fer aquesta barbaritat pero si si hi ha un mecanismo legal que permetesqui recuperar aquesta franja per ampliar l’area.

En aquest moment s’estan posant al dia les normes urbanístiques del poble. El tema d’aquesta plaça ha estat damunt la taula molts anys i qualsevol esforç per voler tancar-lo de presa i en fals, quan hi ha temps per trobar-hi una solució convenient per el poble, seria molt sospitós.


Nosaltres creim que l’Ajuntament ha d’estar al servei del poble, no al contrari i que les eines de planejament urbanístiques per evitar aquest tipus de barbaritats hi son. Fer les coses bé per es poble ha de ser en aquest cas i sempre la prioritat de l’Ajuntament de Santanyí. Ës per això que en un ajuntament hi ha uns tècnics i uns polítics, i cadascú d’ells ha de fer la seva feina.



Conclusions:

Un conveni urbanístic entre una administració i un particular s’ha de fer quan les dues parts obtenen un benefici, però sembla que en aquest cas l’únic beneficiat és el particular, en aquest cas la familia del regidor d’urbanisme. L’ajuntament ha fet i pagat la plaça i els carrers, amb els corresponent serveis de clavegueram, il.luminació..., dins una propietat que ara resulta ser privada i per recuperar els carrers ha de signar un conveni amb el particular que no l’hi ha costat res, que només ha tengut beneficis i encara en vol més.

Perquè no es va signar abans de fer la plaça i ara es reclamen el terrenys, com és que no existeixen documents anteriors que especifiquin aquest conveni.

Perquè l'ajuntament permet, signant aquest conveni, deixar una trinxa de 25 m2, que no es pot construir res pels poc metres que són, imposibilitant construir façanes que qualifiquin la plaça, ¿ quin es el valor d'aquest 25m2 ?, que tant d'interés té el propietari amb ell.

En aquest conveni l'interès particular dels propietaris dels terrenys, que teoricament fa anys varen cedir els terrenys a l'ajuntament per fer una plaça, és més important que l'interés general de tots els veïns del Municipi de Santanyí.

I tornant fer referencia al comentari del seguidor del blog pensam que si que han de tancar el solar ja que és un problema de seguretat del vianants, no com l’altre tancament que si ha fet la padrina del regidor d’urbanisme,dintre la trinxa dels 25m2, a la mateixa plaça per un interés particular i econòmic.

12 Comments:

  1. Miquel Amengual said...
    Quan es varen cedir els terrenys el net d'aquesta senyora encara no era el regidor d'Urbanisme i per lo que fa a les conclusions, cauen pel seu propi pes, no teniu ni punyetera idea del que parlau, pero torn repetir, NI PUNYETERA IDEA, i qui es cregui lo que es diu a aquest blog es tan curt com vosaltres....... avui ja m'heu fet sortir del clot i mira que ho es dificil.....sou uns embullosos uns mentiders i no mirau pel bé del nostre estimat municipi sinó pel vostre pròpi interes electoralista...fins i tot un ex-regidor del PSM, un etèrn opositor al PP, vos ha hagutg de corregir, sou mala gent i feis mal de l'anonimat, digau qui sou d'un puta pic i per ventura quan parleu si els altres han fet alguna cosa il.legal també vos podràn recordar lo que heu fet vosaltres......
    Anònim said...
    Ladran, luego cabalgamos.
    Anònim said...
    Som un home de del Llombards (votant fins fa 2,5 anys del PSM)

    M’agrada veure que la gent vertadera del PSM (la que desde fal temps defensen la patria i la bandera) encara algunes vagades (i fins i tot contradint als representants seus d’aquest moment) volen dir la veritat!

    En aquets moments els representants del PSM son d’importació! No coneixen la nostra roqueta com toca! I a més uns dels principis del seu discurs era la llengua, i en l’actualitat aquest discurs a Santanyí l’han perdut ja que es varen agrupar amb un partit totalment castellà, representat per un forasteret de cala d’or!(fet que hem va fer canviar el vot)

    Com poden defendre el mateix??? Per conveniencia es fa qualsevol cosa!



    El psm d’avui en dia no és el que era!!! Quan es manifestaven pel que Creien, quan no tenien pels a la llengua per dir el que pensaven... allò crec que era un partit!!!!

    Ara, estan separats ells amb ells! I com es va reflectir a les pasades eleccions la gent ja no creu amb ells! Ningú creu amb el seu discurs! les representa una gent de fora de santanyí, i els del PSM d’abans voliem gent d’aqui que estimas vertaderament el nostre poble!



    I de la gravera??!!! Ahh! D’això no en xerren! Perque no surten demanant que s’arregli el cami de consolació??!!!(que és el que tots els habitants de santanyi volem) Es que ara no defensen la natura??ò tal vegada es perque tenien un pacte amb ells al consell de mallorca i al govern balear!! això fa pena!!

    Avegades els de dretes crec que es moren de riure al veure que no fan res! Que es deixin d’històries i facin feina!



    Jo som partidari Que es tanquin els solars, clar que sí! Però quan les coses estiguin ben delimitades!!!!

    i voldria fer una crida a la gent!que no tirin el fems pel terra, que estimim¡n el nostre poble, el mediambient! i no tirin el fems al solar dels altres
    Anònim said...
    Miquel Amenual perque estas tan enfadat, els que no ho estan fent be son els familiars del regidor d urbanisme i que vol ser batle a les porperes eleccions.

    Ja esta clar que quan ell no governava no es va fer el conveni, pero ara que governa ho vol fer.

    Això es diu corrupció, i encara no es batle...
    Anònim said...
    A un comentari diuen: Jo som partidari Que es tanquin els solars, clar que sí! Però quan les coses estiguin ben delimitades!!!!

    i jo dic i si ara per les coses no estan ben delimitades una persona te un accident qui és el responsable, si és així han de prohibir el pas per el bé dels ciutadans fins que les coses estiguin ben delimitades.
    Anònim said...
    m-agradaria que algu doni mes informacio sobre el comentari que va sortir en l-anterior noticia d-aquest blog. Algu la pot desmentir o es que la noticia es certa i podem calificar al lidel del PSM de Santanyi Maties Pizarro i al lider de UM de Santanyi Gabriel Vidal com a corruptes i especuladors."Como se habla de diferentes ordenanzas en esta publicación, Me gustaría pedir si alguien de este blog me puede ayudar para saber con certeza si son ciertos los comentarios que se realizan en los bares de Cala D’or:

    El líder del PSM de Santanyí se ha reformado totalmente una casa en Santanyí con solo una licencia de obra menor? Por lo tanto ha realizado una obra ilegal!
    El líder de UM de Santanyí tiene una cuantas casas ilegales en el pueblo de Santanyí y otras en suelo rústico, aparte de tener una cantera ilegal?
    alguien tiene mas información?"
    Anònim said...
    Aquest blog esta manipulat.
    Desvirtua la realitat.
    Algunes de les poques persones de Santänyi que han enviat noticies objectives perque surtin publicades diven pels bars del nostre poble que no ho han aconseguit. El Blog nomes te una finalitat dir les coses de manera subjectiva. Al darrera d-aquest blog hi ha els dos regidors "importats" del PSM, als que pel que hem pogut lleguir,ni els seus propis companys de partit volen.

    FAIG UNA CRIDA AL ADMINISTRADOR DEL BLOG:
    1 cerqui MES INFORMACIO sobre les llicencies del lider del PSM Maties Pizarro i de UM Biel Vidal. "a veure si es vera que hi ha CORRUPCIO urbanitstica dels REGIDORS DE L-OPOSICIO de l-ajuntament de santanyi".

    2 mirar a veure si ara que han romput el pacte del Govern Balear la consellera pot TORNAR A REOBRIR L-EXPEDIENT A LA PORPIETAT DE LA GRAVERA per tal de posar=li una sancio i poder restituir el cami de consolacio el mes aviat possible i no tenguin mes temps les necessitats dels santanyiners aturades dins els calaixos.

    3I li mandaria una altra feina: fer una ENQUESTA per demanar als votants del PSM de Santanyi si les va pareixer be que el PSM amb el que significava per molta gent s-agrupas amb el PSOE a les anteriors eleccions municipals,partits que no havien concordat amb ideals, programes, i persones i amb el que es duien molta tirria historicament, perque pel que hem pogut lleguir en aquest blog i sentir en molts de cafes del municipi la gent del PSM de tota la vida no hi esta d-acord
    Anònim said...
    Ara anam
    Anònim said...
    Tot el que es diu esta molt bé i si és veritat que hi ha corrupció s'ha de demostrar, però jo pens que el problema que es debat al'entrada del blog és un problema bastan greu que hi ha a la plaça Ramon LLull de Santanyí.

    S'ha fet una plaça han asfaltat uns carrers... s'han gastat molts de doblers de la gent del poble i ara resulta que els carrers i la mitad de l plaça són privats.

    Això és molt serios i es necesari aclarir ho.
    Miquel Amengual said...
    Però resulta que aquest tipus de problemas de corrupció a l'oposicio de Santanyi, si no es treuen amb comentaris d'altres notícies no surten com a publicacions dels administradors, però veig que a la fí la gent s'ha donant conte de que el que jo venc diguent desde el primer comentari que vaig publicar a aquest blog fa mes de 4 mesos, es la pura veritat.
    Anònim said...
    Bé Miquel Amengual i quina opinió tens tu referent a la situació de la plaça Ramon Llull, per centrarnos un poc.
    Julià Vila said...
    El concepte "corrupció a l'oposició de Santanyí", el concepte en si, (per se) ja és surrealista.
    El fet de que algú empri aquest concepte en forma d'acusació contra algú del PSM per haver-se excedit amb una teulada resulta cínic i miserable. Aquí tothom tira pedres sense tenir en compte la dita: "Qui estigui lliure de culpa, que tiri la primera pedra". Ho fan des de la covardia que suposa l'anonimat del blog. Els qui acusen haurien de tenir collonets de dir qui són, i podeu estar segurs de que també els hi trobariem "irregularitats". Corrupció, és una altra cosa, i ho sabeu ben bé.
    En tercer lloc, si el que empra aquest concepte per acusar resulta que es del PP, la cosa agafa una connotació tragicòmica, on el ridícul i la vergonya aliena conformen sensacions sense precedents.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites