Perill a la ronda de Santanyí.



Aquesta entrada és una proposta, als partits polítics del Municipi de Santanyí, per presentar una Moció al ple, .

És una veritat que la ronda de circunval.lació de Santanyí ha estat una millora important per descongestionar el trànsit dintre del poble.

Encara no hagi estat suficient per dona solució a l’aparcament, i malgrat encara no estar feta la darrera part de la ronda.

També han estat positives les grans voravies i el carril de bicicletes encara que tenguin alguna deficiència, es pot veure molta de gent caminant i fent esport al vespre.

Però hem pogut veure que hi ha llocs que són un perill pels vianants:

El primer és davant el solar ubicat a la ronda de Sa Tanca propietat de l’ ajuntament, que està aferrat al carril de bicicletes.

El solar no està tancat i té un desnivell respecte el carril de bicicletes molt important, és perillós perquè la gent que circula en bicicleta hi pot caure.


El segon punt és un altre solar ubicat a la Ronda, carrer de Na Ravandella, propietat d’un familiar del regidor d’urbanisme de l’ajuntament de Santanyí.

També té un desnivell important i tampoc està tancat. A més no es conserva en les condicions de salubritat que preveu la llei del sòl. També és un perill pels vianants que hi poden caure.

Si fenim referencia a la legislació vigent podem verure que:

1- L’ article 9 de la Llei 8/2007, de 28 de Maig de sòl, preveu l’ obligació dels propietaris de conservar els terrenys en condicions de seguretat, salubritat, accessibilitat i adorn legalment exigibles.

2- L´article 61 de les ordenaces municipals de policia i bon govern de l´Ajuntament de Santanyí estableixen l´obligació per als propietaris de tancar les parcel.les urbanes, havent-se de realitzar el tancament d´acord a allò previst a les normes subsidiàries de planejament municipial (norma 2.2.3 per ordenació contínua i norma 6.1H per ordenació aïllada).

3- Article 26 de l’ordenança municipal de neteja, deixalles i residus sòlids urbans del Municipi de Santanyí estableix que els propietaris de solars, terrenys i immobles els hauran de mantenir lliures de deixalles i residus i en les degudes condicions d’ higiene, salubritat, seguretat i ornat públic i, en tot cas hauran de realitzar-ne el tancament dels solars i terrenys.

I per tot això pensam que el partit polític que presentarà al ple, aquesta moció, ha de demanar els següents acords a l'equip de govern:

Primer.- L’ Ajuntament de Santanyí , d’acord amb l’exposició de motius de la present Moció, tan aviat com sigui possible executi el tancament de la parcel.la de la seva propietat i la deixi en condicions que no siguin un perill per la gent que transita amb la bicicleta pel carril de bicicletes.

Segón.- Que l’ Ajuntament notifiqui al propietari del solar ubicat a la Ronda, carrer de Na Ravandella, l’execució del tancament de la parcel.la i la deixi en les condicions de seguretat i salubritat, que contempla la legislació. Sol.licitant i obtenguent-te l’oportuna llicència municipal, així com estar previst a l’article 2 de la Llei 10/1990 de 23 d’octubre de disciplina urbanística. En cas de no dur a terme l’ actuació, l’ Ajuntament dicti ordre d’ execució urbanística d’ acord a l’ article 10 i següents de la mateixa Llei 10/1990 de disciplina urbanística, segons la qual, transcorregut el termini d’ audiència i cursada l’ ordre d’ execució, si no s’ executa allò ordenat es durà a terme per part de l’ Ajuntament a costa de l’obligat, mitjançant el procediment d’ execució subsidiària previst a l’article 98 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions publiques i procediment administratiu comú.




Diario de Mallorca. Part Forana 21/02/10

7 Comments:

  1. Anònim said...
    Resultarà que en Llorenç vol ser batle i abans d'entrar ja ho te tot malament.

    El solar de la foto és de la seva padrina. Com pot fer tancar el solars del altres si abans no tanca els seus?
    Anònim said...
    Som un exregidor del PSM de Santanyi i m’agrada DIR SEMPRE LA VERITAT!
    Segons me varen comentar els meus companys de partit i actuals regidors del PSOE-PSM, a la pasada plenaria es volia aprovar un conveni en el que la padrina del regidor d’urbanisme volia cedir lliure i gratuitamente més de 2000 metres d’una antiga finca per on pasen el carrers anexes a la plaça ramon Llull reconneguent-li els remanents que li quedaven de la finca inicial(del qual una part és aquest solar). El meu partit va demanar un informe al tecnic d’urbanisme municipal i es va retirar el punt de l’ordre del dia fins que es tengui l’informe. Per aquest motiu LA VERITAT és que en aquests moments no es pot demanar que es tanqui aquest solar ja que la propietat no únicamente ho és d’aquest solar si no de tot el solar inicial i per tant hauria de tancar tots els vials (cosa que crec que la gent no vol).
    Crec que sí que una vegada haver resolt la problematica concreta se li ha d’exiguir que tanqui el solar a aquesta propietat i a tots els altres propietaris dels terrenys que linden amb la via de cintura de tot el nucli de santanyi ja que tots els altres solars no estan tancats.

    A més, i per les fotos que adjuntau, afeguiria que la brutor que hi ha dins el solar es deu a que la gent irresponsable enlloc de tirar el fems al contenidor ho tira a la finca. L’ajuntament, com ha fet en altres ocasions, és la responsable de llevar aquest fems!

    M’agradaria que aquest comentari el publicaseu igual que l’entrada que heu realitzat perque crec que la veritat va per devant totes les acusacions polítiques.
    Anònim said...
    Como se habla de diferentes ordenanzas en esta publicación, Me gustaría pedir si alguien de este blog me puede ayudar para saber con certeza si son ciertos los comentarios que se realizan en los bares de Cala D’or:

    El líder del PSM de Santanyí se ha reformado totalmente una casa en Santanyí con solo una licencia de obra menor? Por lo tanto ha realizado una obra ilegal!
    El líder de UM de Santanyí tiene una cuantas casas ilegales en el pueblo de Santanyí y otras en suelo rústico, aparte de tener una cantera ilegal?
    alguien tiene mas información?
    Socialistas al poder said...
    Si una casa en la ronda de Santanyí sin licencia, solo con el permiso de palabra del alcalde, según presume el dueño en los bares.

    Es que hay que ser tonto, encima que cometes la ilegalidad presumir de eelo delante de los constructores en el bar.

    Nico actua y denuncia a la fiscalia YA
    Anònim said...
    Nico al poder ja
    Anònim said...
    No heu d'anar tant pels bars, que llavors passa lo que passa.
    Y en Cala Dor no te digo !!
    Anònim said...
    A las rondas de Santanyi se las podia denominar Avingudes de Sa Merda.
    Alguien ha visto como estan las aceras de excrementos de Cans.
    Y que hace la pomposa Empresa Municipal,ademas de presumir de Flota de vehiculos que deben costar una pasta? .Nadie ha visto nunca a ningun operario limpiando las "cacas".
    Ademas tengo entendido que costeamos a dos hombres que dicen que son de medio ambiente porque no vigilan la zona y denuncian al propietario que no recoge lo que su perro va soltando en las aceras?

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites