A la web de l'ajuntament de Santanyí podem veure que els voluntaris de Protecció Civil de Santanyí han realitzat més de 50 actuacions durant l'any 2009.

Segons el coordinador de serveis, Guillem Monserrat, va explicar que en total s’han realitzat 51 intervencions tant pel que fa en tasques de prevenció com d’emergències.

Per tot Mallorca ens trobam amb uniformes de color verd corresponents a la Guàrdia Civil, els que volten per Palma o rodalies també troben els uniformes de color blaus de la Policia Nacional, sense anar més lluny també podem trobar els blaus de la Policia Local, encara que vegades siguin mals de trobar, es segur que heu tingut un gran respecte per les persones que duien aquests uniformes i ningú ha discutit les serves ordres ni les seves indicacions.

El cos de voluntaris de Protecció Civil no és un cos que vagi armat com poden anar les forces abans esmentades o la mateixa Policia Local, el cos de Voluntaris de Protecció Civil és un cos de voluntaris que s'ha preparat per unes tasques especifiques de primers auxilis o donar una ma als serveis d'emergències com poden ser bombers, guàrdies forestals entre altres.

A molts d'actes i festes passades a tot el Municipi de Santanyí hem pogut veure l'assistència de la Protecció Civil de Santanyí, substituint l'assistència de la Policia Local, ja que pateixen manca de recursos. I es aquí on es pot veure com la gent s'en fot de les indicacions dels voluntaris de Protecció Civil de Santanyí.

Ja sabem que el que avui vespre és membre del cos de Voluntaris de Protecció Civil, demà serà el teu mecànic, fuster o llanterner, però això no canvia res, quan el teu company, amic o simplement conegut, perquè a un poble com Santanyí ens coneixem tots, es posa l'uniforme taronja i negre de Protecció Civil es converteix amb una persona que li deus tot el respecte com pot ser un Policia Local o un Guàrdia Civil, ara ja sabem que és molt "xulo" davant els amics o la parella fer-se el valent davant aquests voluntaris d'uniforme ridícul, perquè aquest color taronja predominat és just perquè els puguis veure en el moment que tu els necessites.

Però també seria d’interés, que el cos de voluntaris de Santanyí prengues nota de que el respecte també s’ha de guanyar i aquesta falta de respecte ve donada per que quan es va crear aquest cos de voluntaris a Santanyí, ja va començar amb mal peu i amb una mala organització. El que no pot ser és que aquest cos de voluntaris sigui polititzat, aquest cos té que funcionar completament independent de les ordres dels qui governen.

No pot ser que l’encarregat del cos sigui un funcionari que tengui dies lliures del seu càrrec, per estar al cos de voluntaris, no pot ser que sigui l’equip de govern que digui els actes on han d’assistir i dona servei i on no ha d’assistir, tampoc pot ser que no es distribueixin les tasques segons el merit de cada persona, és lògic que si un és metge sap més de primers auxilis que no un aficionat a les telecomunicacions, que sap més d’aquesta altre matèria.

Dins Santanyí hi ha molta gent vàlida i amb experiència per poder ser voluntari d’aquest cos de Santanyí però per desgracia mentrestant també no hi hagi un canvi amb l’organització i manera de fer feina pareix que no en volen saber res.

Font: Ajuntament de Santanyí

7 Comments:

  1. Julià Vila said...
    Sembla que estam davant la primera entrada una mica assenyada del que duim fins ara. Sobretot la primera part. Quan comença l'escriptura amb negreta sa cosa se desbarata: "Aquest cos té que funcionar" "TÉ QUE"!!! Tenir que fer una cosa només ho diuen els panesillos.
    Bromes apart, resulta impossible l'actuació d'aquestes persones sense una coordinació amb les autoritats municipals, siguin del color que siguin, no pot funcionar amb independència dels qui governen, els manca equipament i infraestructura. A més, la culpa de la poca eficiència que de vegades mostren les forces de seguretat es deu precisament a la manca de coordinació i creuament de dades entre les diferents policies.
    En darrer lloc, el Señor Monserrat pot no caure bé a tothom, però les ganes i la passió que posa en la seva feina no les posa cap altre funcionari, si tots fossin com ell, amb la mitat de municipals n'hi hauria prou, així és que: no mos toqueu en Guillem Tiu !!! Es insubstituïble. I si aquesta gent que deis, -vàlida i amb experiència per ser voluntària- realment volgués fer feina, en faria independentment de qui governa a la Sala. Mem si són aquests els qui estan polititzats.
    Miquel Amengual said...
    Moltes de les vegades que en Julià m'es davant a l'hora de publicar un comentari, em deixa sense paraules, no tenc rès mes que a afegir, només donar tota la raó a nen Julià i dirli que estic totalment d'acord amb ell.
    Anònim said...
    L'unic que puc dir per la meva part es que a protecció civil intentam fer bé el que ens han ensenyat, aplicar les regles que hem de complir i obeir les ordres dels nostres superiors.
    Feim el que podem i més perque ses coses vagin bé i que no digui s'administrador des blog que no feim feina perque realment els voluntaris feim feina i sense cobrar i la feim de gust, perque sino no seriem voluntaris. Cada vegada que hi ha hagut una emergència, amb menys de 15 minuts hem estat alla apunt i mai ens ha faltat cap material.

    Politicament no ho vull dir perque jo amb política no mi fic però funcionalment el cos de voluntaris funciona i d'això n'estic ben segur.

    Es la meva opinió!
    Miquel Amengual said...
    Tens tota la raó anònim, aquest tipus d'entrada ens han de servir per veure quin tipus de gent gestiona aquest blog, son gent sense sentiments ni escrúpuls que es mouen per impulsos electoralistes i amb complexe d'inferioritat perque fins a dia d'avui no han aconseguit res a les urnes. Son gent capaç de qüestionar la feina que es fa de forma desinteresada i amb l'unic objectiu d'ajudar a la gent desde Protecció Civil de Santanyí, posan en qüestió a nen Guillem Tiu, que per mi es el millor al seu lloc, no crec que ningú ho pogués fer millor que ell, i encara van més enllà, intentan entelar la gran feina que fan els voluntaris de protecció civil, polititzant aquest còs, que per mi, es un dels millors.
    Però no vos ha de venir de nou això, jo que ja fa bastant de temps que escric al blog, ja les conec a n'aquesta gent que l'administra, ells son així, no tenen cap interes en les persones ni tan sols en el nostre municipi, només tenen el seu interés pròpi, mogut per una gran comandera i ja no saben el que fer per intentar, i dic intentar perque no ho aconsegueixen, desprestigiar la gestió del govern de la Sala.
    Anònim said...
    Mi total apoyo a los de protección civil, el dia 1 de Enero por la mañana estaban cortando un árbol caido en Cala Figuera, la plaza del pueblo señores, el lunes por la mañana esta llena de mierda del mercado del Sábado, asi funcionan algunas cosas.
    Anònim said...
    Gràcies Miquel Amengual per el teu escrit, tens tota sa raó, la gent d'aquest blog escriu i escriu amagant el que es la veritat.

    Diuen que no hi ha res mes gran que el cor d'un voluntari i crec que es vere!

    Com ja he dit abans jo amb politica no mi fic, perque no magrada gens ni mica, però si el que vol aconseguir el qui va darrera aquest blog són vots a les urnes, per el que comprenc no en tendran gaire.

    Només criticau l'equip de govern però no són critiques que s'han de menester sinó solucions!

    Critiucant no feis res mes que perdre es temps i fer-lo perdre a n'els altres!

    Bona nit!
    Anònim said...
    Ara ja ha canviat el govern de protecció civil, el cap ja no es un funcionari, podrieu penjar la notícia i així estaria actualitzat!

    Gràcies!

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites