A la web de l'ajuntament de Santanyí hi ha publicada la següent noticia:


Les ajudes socials s’han incrementat en un 100 per cent durant l’any 2009 respecte el 2008



El 2009 s’ha caracteritzat per ser un any especialment difícil. La crisi econòmica i la pèrdua de llocs de feina han estat una tònica dominant, de la qual, poques persones se’n han pogut salvar.

Aquestes circumstàncies han desencadenat una situació no esperada i les demandes socials han superat totes les previsions.

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santanyí s’ha vist obligat a fer un gran esforç tant a nivell personal com econòmic. Així ho ha expressat la regidora de Serveis Socials, Maria Pons: “les ajudes que ha tramitat aquest departament durant l’any 2009, s’han incrementat en un 100 per cent respecte l’any 2008. Aquestes ajudes, han estat destinades a satisfer les necessitats bàsiques i garantir l’accés als recursos i serveis”.

Amb aquest important increment, procedent del pressupost propi del Consistori, i dels convenis signats amb el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, “ha estat possible atendre a quasi 200 famílies del municipi, que com a conseqüència de la crisi econòmica que s’està patint actualment, han vist agreujada la seva situació, trobant-se amb serioses dificultats i necessitats socials”, apunta la regidora Pons.

En aquest sentit, segons explica l’edil: “les ajudes han anat adreçades bàsicament a cobrir despeses relacionades a habitatges, que ha suposat una inversió del 30% de la partida pressupostària; un 19 % ha anat destinat per a l’alimentació; i un 13% per a l’educació, formació i conciliació de la vida laboral. Amb el percentatge restant, s’han cobert distintes despeses socials relacionades amb la promoció d’autonomia personal, atenció a discapacitats i altres costos socials i sanitaris”.

En total, s’ha fet front a una despesa de 46.022,14 euros.

Les previsions per enguany, seran pràcticament les mateixes, ja que de moment, no es preveu una milloria a curt termini.


En aquest cas el blog del Municipi de Santanyí no vol criticar aquesta noticia, però pensam que tampoc no és perquè la regidora d'afers socials es posi medalles pel fet.


Senyora Regidora volem fer li un suggeriment per millorar la seva gestió i sobretot en aquests temps de crisi econòmica, si vostès en 46.022,14 euros, donen ajudes socials a 200 families ( uns 230 euros per familia), pensi el que podrien fer reduint els carrecs d'assesors com ha fet el govern de les illes.

Reduint només el carrec d' algún assessor, que l' única feina que fa és la de contestar al telèfon quan el personal de la centraleta no dona per més, només amb el sou d'aquest assessor, podrien donar ajudes a 200 families més.

Pensi si en lloc d' un carrec d' assessor en suprimeixen dos, ja serien 400 families que podrien rebre ajudes.


Font: Ajuntament de Santanyí

10 Comments:

  1. Julià Vila said...
    Ja hi tornam a ser!!!
    "En aquest cas el blog del Municipi de Santanyí no vol criticar aquesta noticia, però PENSAM que..."
    Pensam? Qui? Tots "pensam" alguna cosa. Qui ets tu perquè el que tu "penses" sigui pres en consideració?
    L'única manera de que el que tu "penses" o "pensau" pogués tenir el més mínim interes per a la Sra.Pons, seria que fos alguna associació de caràcter cívic o polític qui fes la proposta, però des de la foscor i la penombra que suposen no identificar el col·lectiu (no les persones) que "pensa" la proposta no teniu ni credibilitat ni cap tipus d'autoritat moral,a l'hora de plantejar suggeriments a algun càrrec electe de l'Ajuntament.
    Seria molt més digna una petició o suggeriment feta a títol individual, encara que fos anònima, perquè no implicaria interessos ocults i/o electoralistes.
    Apart d'això, la proposta és un monument a la demagògia barata. Que estaria bé reduir gastos llevant algun càrrec de confiança en vista de que en alguns àmbits municipals la feina s'ha reduït més d'un 70%? Segur que sí. Però interrelacionar-ho amb les ajudes a les famílies pobres sembla el colmo de la demagògia. Es com la teoria de que amb el que costa un tanque es podria vacunar a tot un pais de l'Àfrica subsahariana, és cert, però aquestes crides només es fan des de l'oposició, tot d'una que entren al govern es converteixen en utopies.
    Si heu "pensat" aquesta proposta amb franquesa, és que sou molt innocents (per no dir una altra cosa)i si l'heu pensada per omplir una entrada del blog és que sou malintencionats. Prefereixo pensar que sou innocents.
    Joan Vidal. said...
    Em trec el capell davant les paraules d'en Julià. Enhorabona.

    Per altra part, i possats a fer demagògia de la bona. Vos heu aturat a pensar en tot el qué és pot fer amb els doblers que s'ha gastat el govern central, el PSOE, amb els famosos "cartells del Plan E"??.

    El compte és molt bo de treure: 30.907 projectes aprovats fins a dia d'avui, amb els seus corresponents cartells a uns 1200€(*) de mitja, donen un resultat de...taxannnn...37.088.400!!

    (*)Els 1200€ són trets de "El Pais" per qué no vos queixeu.(Altres diaris parlen de 46.000.000€)

    I voltros vos queixau de que sa web se s'ajuntament és partidista?? I no vos pareix que seria molt més efectiu reduïr mitja dotzena de cartellots, o ja haver-los possats més petits i econòmics d'un bon principi (del tipus fotocòpia plastificada), en vers de llevar dos assessors??.

    Admin ha dit:
    Pensi si en lloc d' un carrec d' assessor en suprimeixen dos, ja serien 400 families que podrien rebre ajudes.
    I jo li dic que amb al que s'han gastat amb cartellots haguessin pogut ajudar a... 161.000 famílies arreu de l'estat espanyol amb 230€ a cada una.

    Torn aclarir que NO estic en contra del Plan E, realment no el trob un pla de reactivació econòmica efectiu, però no seré jo qui el criticarà.

    Per cert, vos he de donar s'enhorabona pels sistemes que emprau a Palma per reduïr el nombre de; consellers, ex-consellers, directors generals i assessors... són originals a tope!!... Llàstima que ara ens surtiran més cars que abans.

    ;-)
    Anònim said...
    I es cartell del Plan E si encara el fan el paguen i tan sols no el col.loquen com el dels carres del centre que no el varen col.locar i el dia de l'inaguració els sen varen tornar a dur.

    Això si és un gasto inútil.
    Julià Vila said...
    Quantes famílies podrien rebre ajudes amb el que costa un palet ne Moët Chandon?
    Anònim said...
    La botella al super va a 23 euros, calcula un pale amb descompte pot sortir per uns 7.000 euros, a 230 euros per familia unes 26 families, no tantes com les que podrien ajudar amb el que val un sopar de la tercera edat o el sopar del reis que aquest si que oficialment els pagam tots el pale de Moet Chandon no se si l'ajuntament n'ha donat en alguna ocasió.
    Miquel Amengual said...
    Me pareix indignant que es posi en qüestió el sopar dels reis, sabeu que podria costar de principi a fí una covalcada de reis donada a una empresa d'organització, i sense repartir els regals casa per casa?? una fortuna, res a veure amb el que costa el sopar dels reis que sel menja la gent del nostre poble que colabora d'una o altre manera amb els reis i amb Sant Antoni. Sou molt dolents, com podeu privar la bulla i l'il.lusió de la nostra gent gran, que tant han aportat al nostre poble, per un puta dia que es poden reunir tots a taula!!!! DOLENTS!!!!!
    Anònim said...
    Jo el que em pareix indignant és tot el que dius, si llegim la noticia ens diu que les demandes socials han superat totes les previsions, i els serveis d'afers socials han hagut de fer un esforç econòmic.

    En temps de bonança pens que està molt bé convidar a sopar a la tercera edat i convidar als que han col.laborat a fer una festa com la dels reis, però en temps de crisi la gestió ha de ser més austera i racional i evitar despeses innecessaries.
    Joan Vidal said...
    Ja ho deia na Lisbeth Salander.

    -Des vostro pa en fereu sopes i mentrestant jo em colgaré amb en Robert Langdon.

    I no anava gens malament.
    Qui ho vulgui entendre que ho faci i qui no que és fo+i.
    Anònim said...
    1000 persones majors, mil vots...
    Cati said...
    I si per una vegada fecin feina tots plegats i es pogues "suprimir" els esmentats lletreros, assesors i sopars (cosa impossible) i ajudar a les families necessitades, pq es molt trist no poder pagar la llum, o l'aigua. Crec que tots estariem contents i podriem recuperar un poc la confiança ens el qui ens governen.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites