A Santanyí hi ha 3 centres de votació amb un total de 5 taules electorals: La residència (3 taules), el col·legi Blai Bonet (1 taula) i la Casa de Cultura al Carrer Centre (1 taula). Els resultats obtinguts a cada un d'aquests centres, agrupant totes les taules és el següent*:



BLAI BONET

Blai Bonet20152011

PP311318-7-2,20%
PSOE4689-43-48,31%
Alternativa1811087367,59%
PI (Lliga CxI)7687-11-12,64%



Com podem veure, a les eleccions locals, el PP aconsegueix tenir només una petita reducció en el nombre de vots. El PSOE perd un 48% dels vots que va obtenir a les passades eleccions a la taula del Blai Bonet, potser no s'hagi de dir res més. Per la seva part, la fusió Convergència Lliga, no assoleix el resultat combinat de les passades eleccions i cau més d'un 12%.



La gran guanyadora de la taula, en termes de variació de vots, alternativa. Si sumem els vots del PSM i de ERC a les passades eleccions, la coalició no tan sols ha aconseguit mantenir els vots obtinguts, sinó que ha aconseguit sumar 73 suports més.



RESIDÈNCIA

Residència20152011

PP702709-7-0,99%
PSOE121224-103-45,98%
Alternativa2911959649,23%
PI (Lliga CxI)134168-34-20,24%



Els resultats són semblants als obtinguts al Blai Bonet. El PP es manté amb una lleugera pèrdua de vots. El PSOE perd més del 40% dels vots obtinguts a les passades eleccions. Alternativa, aconsegueix recuperar quasi tots els vots que perd el PSOE i el PI perd més d'un 20% de suports.



CASA DE CULTURA

Casa Cultura20152011

PP15715431,95%
PSOE1749-32-65,31%
Alternativa73532037,74%
PI (Lliga CxI)3353-20-37,74%



La casa de cultura és el pitjor escenari dins Santanyí pel PSOE, un descens del 65% dels sufragis favorables a la seva opció. El Pi també assoleix el seu pitjor resultat amb un 37% de descens. El PP es manté, inclús avança un poc del que ha perdut a altres taules i Alternativa resulta ser la que més creix.



En resum, als col·legis electorals de Santanyí, els resultats totals són els següents:

Santanyí20152011

PP11701181-11-0,93%
PSOE184362-178-49,17%
Alternativa54535618953,09%
PI (Lliga CxI)243308-65-21,10%



El PP es manté amb una lleugera pèrdua. Alternativa és el partit revelació amb 545 vots i un increment de 189 sobre els resultats obtinguts pel PSM i ERC a la darrera legislatura. El PI no arrela així com hauria d'arrelar i fa fluix.



Aplicant la llei d'Hondt només als resultats electorals dels col·legis de Santanyí, el resultat hagués estat el següent, per 17 regidors:


El PP haguera obtingut 10 regidors.
El PSOE 1.
Alternativa 4.
El Pi 2.


Per tant, la primera força política als nuclis que voten a les taules electorals de Santanyí és el PP. L'única força que ascendeix dins l'escenari polític (menjant vots dels partits de l'oposició) és Alternativa. PSOE i PI treuen uns resultats per fer-s'ho mirar.

El PSOE a Santanyí no ha aconseguit frenar la caiguda de vots als resultats autonòmics i molts de votats descontents han passat a Alternativa, quasi 200 vots de diferència són molts de vots. Si mirem el quadre, la transferència de vots pareix evident, el que guanya Alternativa ho perd el PSOE. En Juli Fuster hauria de replantejar-se la seva estratègia als nuclis que voten a les taules de Santanyí o acabarà sent un apèndix d'Alternativa. Una llàstima; pot ser, sigui massa bona persona.

Sobre la fusió de la Lliga i Convergència (El Pi), podem dir que, a les passades eleccions, la Lliga va aconseguir l'adhesió de 75 vots a Santanyí. El Pi ha perdut 65 vots a les taules de Santanyí. En aquest cas, el resultat pareix un vot en contra de Gabriel Vidal. Una part del centre dreta encara espera una renovació a l'espai de centre santanyiner que no va acabar de consolidar-se amb la fusió de la Lliga i Convergència per les Illes, on els candidats d'aquest darrer partit han copat els llocs de sortida a les llistes i els càrrecs dintre de l'organització local. Convergència s'apaga  a Santanyí. 



*Encara no hem pogut confirmar les dades amb l'Institut Balear d'Estadística, així que pot haver-hi alguna petita diferència, esperem, amb els resultats reals. Falten les dades de vots nuls i abstencions. Disculpau les molèsties.

12 Comments:

  1. Anònim said...
    Els numeros no menteixen, el PP continua igual i Alternativa ha pujat molt. Bona feina hauran fet. Pi i PSOE s'ho haurien de fer mirar...
    Anònim said...
    Que en Jaume ha sigut l'únic que ha fet oposició es lo que ha quedat clar aquí. Alguns que a vegades hem anat als plens sabem qui ha fet o no sa feina i aixo que ell era tot sol allà. Ara que son 3 podran fer el triple si en Jaume ensenya be els seus 2 companys.
    Anònim said...
    Això demostra la feina feta durant 4 anys, en Jaume és l'únic que ha fet algo i ha vist resultats, vos imaginau que en Biel del Pi i en Juli del PSOE també haguessin fet feina.

    Biel Vidal i Juli Fuster el que heu de fer es dimitir idona pas a gent nova, i en ganes de fer feina, teniu l'oposició de santanyí bloquetjada.
    Anònim said...
    Enhorabona al Partit Popular i al batlle Llorenç per haver arrasat(majoria absoluta) i pels perdedors...mireu la part bona com més anys d'experiència a l'oposició més ho arribaran a dominar ;)
    Anònim said...
    Els perdedors per excel•lència en aquestes eleccions si tenim en compte que Santanyí no és una illa per si mateixa és el PP ;) Així que abans d'escriure amem si pensam un poc, arrasadors :)
    Anónimo said...
    El PP te un 54% dels vots a Santanyi poble, en Jaume Amengual ha plantat cara pero no ha bastat ja que Psoe i Pi no han acompanyat. A Cala d'Or el Pi ha aconseguit un bon candidat i ha plantat cara de veritat, PP 40% a Cala d'Or, molt enfora de sa majoria absoluta. Cala d'Or + Santanyi no li sobra res x tenir majoria. Allá on el PP arrasa es a nels pobles mes petits, per damunt del 60%, inclus per damunt del 65% en qualque cas. Sa conclusio es que els partits de s'oposicio han de trobar bons candidats a Calonge, Llombards...etc si volen tenir opcio de acabar amb la majoria del PP.
    Anònim said...
    I bons candidats a santanyí, com en Jaume, el altres candidats, en Juli i en Biel ja han caducat, ja no poden fer res més.
    Anónimo said...
    En Jaume a Santanyi i El Pi a Cala d'Or son l'exemple de com s'han de fer ses coses, candidats que puguin generar ilusio i amb ganes de canviar ses coses
    Anònim said...
    Hey que a Cala D'or el Pi només ha fet 193 vots, tampoc hi ha que tirar tants de cohets. Aquesta vegada amb un hoteler de candidat havien de rmpre la majoria del PP......
    Anónimo said...
    Disculpa... El Pi 330 vots a Cala d'Or. Lo que ningu contava era que el Psoe fallas d'aquesta manera. I El Pi ha perdut a Santanyi i sobretot a s'Alqueria lo guanyat a Cala d'Or
    Anònim said...
    Pues ja sabeu que fer en Biel i en jaume Rigo fora i el timor a Cala D'or.
    Anónimo said...
    El Pi va treure 193 vots a una de les taules de Cala d'Or, 330 en total de les dues taules

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites