Ja s'acosta el dia del canvi i perquè la gent pugui anar a votar és important que coneguin les diferents propostes. El partit socialista de Santanyí  ha elaborat un programa ambiciós amb més de 200 accions.

 Ara vos feim arribar un resum de les 10 que tal vegada són més representatives. Desde el Blog convidam els altres partits que també ens facin arribar les seves propostes per donar les a coneixer els ciutadans.

Les 10 Accions més importants.

1. Pla de l’aigua que inclou des de la revisió dels contractes amb les empreses, anàlisi de pous i xarxes, informació a la població, reducció de consum a les institucions públiques fins a arribar a acords amb el Consell i Govern de les Illes per tal d’assegurar aigua potable a totes les cases del terme municipal.

2. Assegurar la transparència en totes les activitats municipals: publicar les diferents despeses, sous dels regidors i batlle, agenda de tots ells.

3. Facilitar la participació de la població; facilitar l’horari per assistència a plens, establir mecanismes de participació tant presencial com mitjançant les diferents xarxes telemàtiques. Promoure la participació de la població en la priorització de les inversions a realitzar en el Municipi.

4. Desenvolupar plans específics de participació per les persones grans, joves i infants, que tindran en compta aspectes culturals, educatius, de salut, d’activitats de lleure, de seguretat. Crear la regidoria específica per aquests col•lectius. 

5. Descentralitzar serveis als diferents nuclis de població per acostar-los les necessitats de la gent i crear el Districte de Cala d’Or que disposarà de major grau d’autonomia.

6. Treballar per reduir les desigualtats socials. Crear la oficina de suport social per donar assessorament i resposta immediata en casos de desnonament, no poder fer front als pagaments compromesos, necessitats socials.

7. Impulsar la cultura i tradicions del nostre poble. Facilitar acords i donar recolzament a les iniciatives de la Comunitat Educativa. Assegurar la universalitat de l’ensenyança 0-3 anys.

8. Promoure programes de prevenció de conductes de risc per la salut, especialment en relació a drogues, alcohol i tabac, fent especial esment a la prevenció de l’inici en menors. Exigir a la Conselleria de Salut la disponibilitat i accessibilitat dels diferents serveis d’atenció al Municipi: horaris d’atenció primària, demores a l’hospital, atenció a urgències.
  
9. Desenvolupar plans de millorar per recuperar la imatge de les principals zones turístiques. Arribar a acords amb les empreses turístiques i impulsar activitats culturals i esportives per allargar les temporades.

10. Crear la figura del policia de barri i assegurar el personal suficient per garantir la seguretat dels diferents nuclis.





12 Comments:

  1. Anònim said...
    La majoria de propostes son un copy/paste d'Alternativa... La màscara del psoe s'adapta depenent del que la gent vulgui veure.
    Anònim said...
    PSOE? No vull sebre res més de voltros! Se pot sebre què heu fet aquests anys? No heu donat gens de branca al PP ni heu fet cap proposta sèria, no me vengueu amb programes, és un escàndol que vos torneu presentar. Sa gent no és beneita, sap qui ha fet feina i qui no, heu fet es ridícul
    Anònim said...
    Qui se'ls creu ?? Mateix PPSOE de sempre. En 4 anys no han dit ni mu! !
    Anònim said...
    Son propostes molt interessants pel nostre municipi.
    Anònim said...
    Per un moment he pensat que eren ses propostes d'alternativa.El PSOE a Santanyí aquest any s'ha apalancat molt. No els tornaré a votar perque si els anys anteriors no han fet res, aquest any de l'equip no conec a quasi ningú. Només en conec un que me va dir "este año me meto en el PSOE haber si me meten de regidor y saco un poco mas de pasta".
    Anònim said...
    Realment deveu estar ben preocupats per fer aquests comentaris. Doncs be, si per donar canya vos referiu a descalificacions personals, doncs efectivament ni ho hem fet ni ho farem mai. No es el nostre estil. En quan al programa tenim mes 130 anys d'historia i moltes sopes menjades per no necessitar copiar res a ningu tot i que Alternativa d'Esquerres no es el nostre enemic. Transparencia i molta es el que necessita el nostre Ajuntament i el nostre programa es ben clar al respecte.
    Juli Fuster. Partit Socialista Illes Balears
    Anònim said...
    El PSOE ha fet una oposició seriosa i és uns dels partits que millor defensa els interessos del nostre municipi.
    Anònim said...
    Són tan serios que se queixen de ses "comilonas" però acudeixen a nes dinar des batle!
    Anònim said...
    Algun partit ha dit que suprimirà es dinar de sa tercera edat? Idò venga siau valents i sereu es primers
    Anònim said...
    "130 anys d'història" Tants anys d'història per fer propostes de sentit comú però que no heu fet i, justament, les feu el mateix any que les fa un nou partit que es planteja com una veritable Alternativa....
    Anònim said...
    Contestaria però és que no se que dius
    Anònim said...
    Comenzada la campaña electoral yo me pregunto: ¿Dónde puedo conseguir los programas electorales de los partidos municipales? He visto mucho cartel y mucho revuelo pero no se que pretende hacer cada partido...

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites