Recta final de la campany



Entram a la recta final de la campanya electoral al municipi de Santanyí. Els partits van fent la seva feina de donar a conèixer les seves llistes i els seus programes als diferents punts del municipi. Pot ser, ara sigui el moment de fer una  petita recapitulació de com va la cursa electoral.

El PP avança  segons el pla previst, que és exactament el mateix pla que tenien fa quatre anys. Disposen d'un equip de 70 persones que fan feina durant dues setmanes (de gratis?) perquè el PP torni a ser la majoria absoluta que domini aquest municipi 4 anys més, i anem per 30. El batle Llorenç Galmè ja està mig cec de tant fer-se fotos amb nins, cans, mestresses de casa, tercera edat, fanals... El Partit Popular ha fet un míting a PortoPetro on assistiren 80 persones entre càrrecs de confiança, ex-regidors,funcionaris de conselleria, membres de la llista i gent normal. També es va realitzar l'acte central de campanya el dia 16 al pavelló municipal d'esports de Santanyí. Segons el batle, 1.100 persones hi assistiren; segons alguns assistents, que ja fa més d'un pic que hi van, hi havia manco gent que altres anys i l'ambient era més fred que mai. Poca gent d'altres pobles assistiren a veure en José Ramón Bauzá, tirar-se flors i prometre que ara farà el que va prometre que faria. Els mitjans utilitzats per organitzar els mítings, els mateixos que altres anys, no hi ha crisi al PP de Santanyí.

Resulta curiós que el PPde Santanyí no vulgui penjar cartells de JRB; si el PP revalida la majoria poc futur espera al batle de Santanyí; Joserra ni olvida ni perdona perdona. Alerta Miquel que hi pot haver un nou secretari. 

El PSOE continua amb la seva campanya minimalista. En lloc de fer mítings i convidar a coca amb verdura el candidat socialista s'ha posat les  espardenyes de córrer i va porta a porta demanant el vot. A part d'això, molt de selfie per xarxes socials, ús massiu de Facebook i Twitter, algun cartell  perquè el tapin els del PP, parades als mercats per parlar amb la gent i un míting a Cala d'Or, amb la presència de Francesc Miralles, que és  una persona que no coneix ningú a Cala d'Or. Òbviament no tenen els  recursos del PP per fer campanya (ningú els té) però il·lusió i ganes no els falta. La campanya se sosté sobre el seu principal actiu, la  personalitat càlida i engrescadora de Juli Fuster i el seu equip. Feina de formigueta.

El Pi Proposta per les Illes, ha començat a fer campanya amb mitjans  reduïts. Després d'una reeixida presentació del partit a Cala d'Or, han  començat per aquest indret alhora de fer campanya. S'han trobat amb  l'associació hotelera d'aquest poble i, segons alguns comentaris, la  coincidència programàtica no pot ser més gran. També han fet un míting  amb un èxit acceptable d'assistència entre familiars i amics Santanyiners i això que les seves esperances de guanyar vots estàn a Cala D’or.

Han realitzat un altre míting a Calonge, sa nit que el Barça ha demostrat que és el millor equip de la Lliga, amb poc èxit d'assistència per evidents motius i no futbolístics.

Gabriel Vidal pareix que ha millorat i ha tornat un  polític més madur. Lluny queden les campanyes del Moet Chandon i Sorayas, la seva tasca se centra en la política per el manco poder mantenir els vots de les darreres eleccions, sino és així ja no hi ha res més a fer més que dona pas a altre gent.

Alternativa. Van ràpids, ja han celebrat reunions amb veïnats a Porto Petro, Es Llombards, Alqueria Blanca i la residència de la tercera edat de  Santanyí.  Els queden, segons el seu programa: Calonge (dia 19) i Cala  d'Or (dia 21).  També han fet campanya  pels mercats locals repartint estampetes. Tot això en viu i en directe  per xarxes socials de forma semblant al PSOE.

Entre els enfrontaments més sonats que han marcat aquests primers dies de campanya:

1) La mania del PP d'exterminar els cartells dels seus rivals polítics. Enguany fan fum, han arribat fins a l'extrem de “tapar” una pancarta dels contraris, fet que podria ser punible segons les  fonts consultades. Aquest joc brut, inclús han sortit als diaris, on el  PP de Santanyí apareix com una de les faccions més mafioses de Mallorca. Enhorabona al·lots! Arribareu enfora!

2) El curiós debat que  s'ha obert dins aquest blog entre els partidaris i detractors  d'Alternativa, a conseqüència de certes declaracions, realitzades fa uns anys, per alguns membres de la seva llista electoral i que farien  tornar verd a Pompeu Fabra.

3) El retorn de “sa geneta” al debat polític santanyiner. La fama d'aquest mamífer i poc venerable avantpassat del batle és cèlebre a Santanyí, lloc on “sa geneta”, de professió cacic i usurer, va fer moltíssim de mal a molta gent.  Comptes molt vells que poden tornar al moment més inoportú per les  aspiracions polítiques d'un hereu de l'usurer i cacic.

I això és  tot per ara, segur que ens deixem alguna cosa, la podeu comentar a la secció de comentaris. Queden pocs dies per arribar al dia de la veritat, diumenge 24ç.

Hi  haurà canvi a Santanyí o no hi haurà canvi a Santanyí?

21 Comments:

  1. Anònim said...
    Agraïriem que modifiques es punt 2 final ja que voste diu q alguns membres no es correcte, en tot cas, seria nomes un candidat a no ser que tengui mes proves d'altres candidats senyor del PSOE.
    Anònim said...
    No direu res del PSOE que sigui dolent quan porten 30 anys sense fer res...
    Anònim said...
    I com sempre guanyara el PP amb majoria. La gent no s'en recorda des TIL ni de res si hi ha soparet per en mig. Aixi som tots de falsos.
    Anònim said...
    No, no, són dos. Senyor 2n. Tan aviat abandona als amics?
    Anònim said...
    Per cert i del Biel que deis que ha madurat politicament, no hi ha cap partit que tengui cap proposta per Consolacio.

    En tota la campanya i mitins no n'hi ha cap que xerri del problema de la gravera.
    Anònim said...
    Si en el miting del PP assisteix tanta gent i son exregidors i funcionaris o de les llistes, gent normal n'hi ha poca deis? Idoi dels altres partits tots deven ser de les llistes... Perque gent normal no en veim
    Anònim said...
    "No, no, són dos. Senyor 2n. Tan aviat abandona als amics?"

    Podria vostè treure lo que ha dit el 2n ? Ja li dic jo que no.
    Anònim said...
    Qui es el Bauçà aquest que es presenta?
    Es que com no l'he vist a cap cartell, serà que dona fàstig per aqui.
    Anònim said...
    Sigue asi Lorenzo.
    Anònim said...
    Com va ser el concert d'en Bisbal?
    Anònim said...
    i per què en Juli no ha estat aquests darrers anys en els carrers com ara?
    Anònim said...
    Vols que et digui en Juli ara als carrers... a les xarxes socials sí, però als carrers... pareix que té por a la llum si nl és per posar-se davant una gravadora :P
    Anònim said...
    I de la gravera que han de fer, cap partit diu res¡
    Anònim said...
    No pareix que a ningú l'escandalitzi sa doblerada que es varen gastar els que mos fan ses retallades.

    Aixi com no governaran de nou? Som un poble d'incults.
    Anònim said...
    Darrer anònim... aquest odi que manifestes cap al teu poble, cap al teu municipi... Déu n'hi do! Al menys el PP estima santanyí!
    Anònim said...
    Estic d'acord, per consentir tot el que fa el PP s'ha de ser molt ignorant. M'hi incloc en el paquet. Els del pp miren la seva butxaca i res més. Si per mantenir-se al poder han de fer "favors", els fan. Si han de prometre feina, la prometen, però no a ca seva. Si han de fer votar gent que no sap què és votar, els fan votar davant notari... és que les dietes són les dietes, i cobrar cinc mil euros al mes per dues horetes de feina a la setmana, això no es pot deixar escapar
    Anònim said...
    Pues si, manifest odi al meu poble per tot això que ha dit el darrer anònim. Ens queixam molt pero venen i ens prometen un treball i diem : "SI BUANA". Poc ens falta per parèixer Sicilia...
    Anònim said...
    Por el dinero baila el perro
    Anònim said...
    Poderoso caballero es Don Dinero.
    Anònim said...
    I ningu dirà que en Bauzá pareixia que anava gat al mitin?
    Anònim said...
    El Bauza fa punts per si no guanya les eleccions anar a provar sort al Club de la Comedia, o del chiste, fent monolegs.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites