Resultats Electoral col·legi a col·legi: Llombards i Calonge. 

LLOMBARDS

Llombards20152011

PP257294-37-12,59%
PSOE3548-13-27,08%
Alternativa78512752,94%
PI (Lliga CxI)3745-8-17,78%


El Llombards continua sent una de les grans fortaleses del PP. Més del 60% dels votsllombarders són conreats pel PP. Sa mula des Líric encara tira al Llombards i el poble contínua donant suport massiu al PP. No obstant això, amb les dades que tenim*, el PP sofreix el major retrocés del municipi al Llombards -12%.. Segons pareix, els joves han fet una transferència de vots a Alternativa que guanya més vots dels que perd el PSOE. El PP pot tenir un forat al Llombards, però encara que té reserves.

És destacable la consistència del resultat d'Alternativa al Llombards, en relació a la resta del municipi. En conjunt, el partit ha obtingut 3 regidors al municipi i al Llombards també. Com sempre damunt les esquenes del PSOE, tot i que aquí els socialistes s'enfondren a un ritme més moderat que a altres indrets del municipi, encara que això no vol dir que sigui un ritme lent.


El Pi també té corc al Llombards i perd un 17% dels vots obtinguts a la passada legislatura.


Aplicant la Llei d'Hondt als resultats del Llombards:


El PP hauria obtingut 12 regidors.
Alternativa 3.
El PSOE 1.
El Pi 1.



El somni calent del batle de Santanyí.


CALONGE. 

CALONGE20152011

PP2962573915,18%
PSOE41271451,85%
Alternativa53431023,26%
PI (Lliga CxI)5081-31-38,27%

Haurien de canviar el nom a Calonge i possar-li “Fort Matas (Toni, no Jaime)”. El PP avança a Calonge sobre un resultat que ja era excel·lent, de la mà de Toni Matas, compensant així les pèrdues d'altres indrets del municipi. Ni desgast, ni hòsties; el candidat del PP continua sent el pilar del resultat electoral del PP al petit llogaret de Calonge i en una part important a Santanyí. +15% sobre el resultat de les passades eleccions. Vamos Toni, todos te queremos. 


El PSOE també avança, encara que els vots obtinguts poden compensar poc o res del perdut a altres nuclis del municipi. 

Alternativa, obté el seu avenç més discret, així i tot no perd plomada dintre del nucli méspepero del municipi.

El PI perd vots a Calonge igual que a la resta del municipi, excepte Cala d'Or. Es nota la falta de Toni Manresa. Els candidats del partit no ha estat de recuperar els vots que feren de forma separada Lliga i Convergència per les Illes.

En cas d'aplicar la Llei d'Hondt, el resultat seria:

PP 12, amb més d'un 65% dels vots.
Alternativa 2.
Pi 2.
PSOE 1.

El que hem dit: Fort Matas.

*Encara no hem pogut confirmar les dades amb l'Institut Balear d'Estadística, així que pot haver-hi alguna petita diferència, esperem, amb els resultats reals. Falten les dades de vots nuls i abstencions. Disculpau les molèsties.

5 Comments:

  1. Anònim said...
    Aquesta oposició de Santanyí s ho ha de fer mirar, ha de fer una reflexió com el PP amb el Bauza. L'oposició de Santanyí necessita un canvi.
    Anònim said...
    El PSOE hauria de tancar i donar suport a Alternativa, així aconseguirien una renovació i de pas no es llevarien vots i escanys.

    Lo únic que faria q el PP no continui en majoria en 4 anys siria aquest gran pacte d'esquerres i també hem de veure quin treball realitza Alternativa amb en Jaume i 2 novells mes. No ho tendran fàcil.
    Anònim said...
    Lo de sempre: el PP arrassant i els d'esquerres barallant-se. Aixi voleu governar?
    Anònim said...
    s'argamboy den Matas no té res a veure amb els resultats del pp allà
    Anau un dia a l'hora de berenar al Bar deportivo i guaitau dins el reservat de mà dreta, i veureu qui són els capo del pp a Calonge.
    Anònim said...
    Nadie ha dimitido todavía de la oposición, PSOE y PI dimisión de los candidatos que asuman como Bauza el fracaso, a las duras y a las maduras.

    Tant el Pi como el PSOE no han hecho nada en Santanyí durante estos cuatro años, y ahora que cuatro años más a la bartolo. Que dimitan y que den paso a gente nueva con ganas de trabajar y con ilusión.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites