Quatre taules permeten votar a Cala d'Or, el seu resultat combinat és el següent:

Cala d'OR20152011

PP521563-42-7,46%
PSOE294298-4-1,34%
Alternativa132676597,01%
PI (Lliga CxI)3312834816,96%

El PP perd vots a Cala d'Or i podem pensar que els hi pren el Pi. Així, els resultats del PP a Cala d'Or llastren el resultat del PP al municipi, en ser la davallada més rellevant sobre un nombre vots considerable. La tasca de Bàrbara Xamena no ha estat valorada satisfactòriament per 42 electors, -7,46%.

El PSOE aguanta a Cala d'Or i perd molts pocs vots. Ben fet Jordan.

Alternativa ha aconseguit sumar 65 vots sobre els resultats de les passades eleccions (ERC +PSM). Si són els vots provinents dels membres de Podemos (o de FalangeEspañola de las JONS) que van a la llista d'Alternativa, han estat uns vots francament productius. Si tenim en compte que el segon regidor costa aproximadament 250 vots,Podemos ha accedit a l'Ajuntament de Santanyí amb un gran descompte! Pels seus 65 vots n'ha obtingut 185 de regal. Així doncs, ERC i PSM són la mula del Líric de Podemosa Santanyí. També es pot interpretar, a la vista dels resultats, que els “caladorers” han votat NO a la Junta de Districte de Cala d'Or, projecte principal d'Alternativa pel nucli.

L'equip del PI a Cala d'Or  ha aconseguit revalidar els resultats de les passades eleccions, inclús amb un petit ascens que ha perjudicat el PP. El Pi, pareix que ha arrelat fort a Cala d'Or. Cristian Garcia, fins ara regidor de la Lliga, i José Roig, han fet una gran feina dins del nucli. Malauradament el PI ha tingut resultats mediocres a la resta del municipi que han fet que tota aquesta feina no serveixi per res. Està vist que la forma més ràpida de llevar vots al PP és captar gent entre els seus simpatitzats per la causa del centre dreta Santanyiner. 

Com podem veure, amb les xifres del quadre, el PP representa a un 40% dels votants de Cala d'Or, molt per davall del que obté a la resta del municipi. 

Aplicant la Llei d'Hondt als resultats de Cala d'Or:

El PP obtindria 7 regidors a Cala d'Or.
El PSOE 4
El PI 4
Alternativa 2.

A Cala d'Or han votat 1278 persones (dels quals 521 són vots del PP). A la resta del municipi han votat 3687 persones (dels quals 2096 són vots del PP). És evident que els partits de l'oposició no poden fiar el canvi polític a Santanyí únicament als resultats que puguin obtenir a Cala d'or. No hi ha vots a bastament. Els partits polítics de l'oposició tenen molta tasca a fer alhora d'implantar-se a altres nuclis del terme. Entre els que tenen més tasca, el Pi i el PSOE, que han estat els perdedors d'aquestes eleccions. El PP també ha perdut vots, no obstant manté el resultat de regidors i la majoria absoluta. Alternativa ha aconseguit sumar els vots que perd el PSOE.

11 Comments:

  1. Anònim said...
    El Pi ha fet un bon treball a Cala d'Or, pero haurien d'haver mirat a altres pobles on no han fet res.
    El PP ho tenia dificil amb na Bàrbara a qui practicament no coneixen a Cala d'Or (dit per amics caladorers que em varen dir que la primera vegada que sentien a parlar d'ella) a part es la població amb mes gent de classe obrera per tant ja ho te dificil.
    El PSOE pot donar les gràcies de tenir en Jordan qui hauria de convertir-se en el cap del PSOE proximament.
    I Alternativa ha tingut poc temps pero han doblat els seus vots que no està gens malament i els 4 de Podemos estan donant que parlar pel poble aixi que haurem d'estar al pendent perque van amb moltes ganes.
    Ángel Luis Quintela said...
    ¿Miembro de la Falange? Os ha faltado decir que soy proetarra o que vengo a acabar con la democracia en Santanyí. Sea broma o no, a ver cuándo os atrevéis a dar la cara, aún espero que contestéis a mis emails.
    Anònim said...
    ¡Bien hecho Jordan! ¡Has demostrado que sabes como torear a Podemos! ¡Más gente como tu hace falta!
    Anònim said...
    Sort que a Cala d'Or hi ha gent del PSOE, que si no només n'haurien fet un. Si en Jordan anés de 2n a una llista àmplia d'esquerres d'aquí quatre anys, amb en Jaume de 1r, seria una bona fórmula. Ja veurem què passa
    Anònim said...
    Bones

    Nose qui escriura aquest blog, però la seva animadversio cap al número 2 a la llista de ALTERNATIVA ja arriba a cansar. Espero que almanco el deixi dormir per les nits.

    Després comentar sobre el post que hi ha vagues errades, en primer lloc diu que podemos ha entrat al ajuntament sense aconseguir a Cala d'or els vots que val un regidor, falç! Perquè? Perquè vostè no pot si tots els votants de Cala d'or de ALTERNATIVA són a l'horabaixa de podemos, o si a la resta del municipi hi ha votants de ALTERNATIVA que si ho són. Per altre banda ALTERNATIVA no es podemos, com tampoc es MÉS, com tampoc es esquerra. ALTERNATIVA no es la marca de cap de aquets 3 partits, no es cap agrupació de electors sotmesa a cap partit. ALTERNATIVA Es un partit propi, únic i municipaliste, el qual està registrat com a tal, que no ha de rendir contes a cap altre partit polític, sols als seus afiliats i simpatitzants, així com a la seva assamblea general. Això doncs mentres els membres que en formin part de ALTERNATIVA compleixin els estatuts i el reglament intern fora del MUNICIPI poden ser del partit que trobin més adient. Per passar-li un símil futbolístic seria com si vostè no volgués al Santanyi un jugador per ser seguidor del atletico, o del madrid o del barça, mentres compleixi a Casa amb el que se li demana i se espera de ell... ALTERNATIVA te un programa, uns estatuts públics que es poden consultar, i varies vies de contacte on poder demanar, així potser deixarà de caure en errors sense sentit.

    Salut!! Manel Del Río Clar
    Anònim said...
    A les eleccions de 2007, PSOE juntament amb el PSM varen obtenir un 1200 vots, per aixo jo penso que la mescladissa d'esquerres, tampoc ha tengut tant bon resultat. Més o manco els vots que va obtenir el Jesus Nuñez de Candidat del PSoe juntat amb el PSM.

    Els vots d'eaquerres a Santanyí son els qui son i els de dretes també. La gran equivocació de sempre és no fer una bona llista per llevar vots al PP de Santanyí.
    Anònim said...
    El Pi és l'únic que ha fet bon paper a Cala D'or. Molt bé Jose i Cristian, ara heu d'agafar les riendes del Pi a Santanyí i començau a fer feina per d'aquí a 4 anys.


    Anònim said...
    Crec que si Alternativa tengués un mínim que veure amb la Falange Española més d'un pepero s'hauria canviat de partit... Gràcies a Déu, no és així...
    I ara enserio, BASTA de dir pardalades!!
    Anònim said...
    En Miquel Vidal és vox populi que els seus inici amb la política varen ser amb el PSM¡¡¡
    Anònim said...
    Si el Jarabo manda en Palma ¡El Jarabe manda en Cala d'Or!
    Anónimo said...
    No vos oblideu de na Vesna, tambe ha fet una feinada!!!!!!! Un gran equip El Pi a Cala d'Or

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites