Els regidors del PSM en Maties i na Txell ens han enviat aquest escrit per aclarir el tema da la Gravera.

Com que coneixem bastant bé el tema i hem estat en contacte constant amb en Guillem Fullana al respecte, us donarem la nostra versió, que és bastant diferent.

- Primer dir que és una vergonya grossa que hagi prescrit aquest expedient sancionador i molta rabia que ens fa a tots, amb raó.
- Segon, l'ex-enginyer de la Conselleria, en C. G., no és l'enginyer de la gravera, que se diu A. S. R.
- Tercer, que en Guillem Fullana no se n' ha oblidat en cap moment, encara que no ha pogut dur-ho a bon terme, el que és un fallo que hem d'assumir com a membres del BLOC.

Noltros mateixos n'hem xerrat amb ell repetides vegades durant aquests dos anys i estem al tanto de ses dificultats a les que es va enfrontar. Per començar van arribar els càrrecs del BLOC a una conselleria a on s'ha percebut en alguns casos com a molt difícil obtenir que se facin les coses o poder confiar en el que te deien. Com, per exemple, amb en C. G., l'enginyer encarregat de les inspeccions a les pedreres i per tant de tramitar les deficiències observades. Ben aviat es varen adonar que no pareixia del tot net. Tot d'una van emprendre les actuacions legals pertinents, entregant un expedient a la fiscalia anti-corrupció, en tramitació sota secret de sumari en aquests moments, i suspenguent-lo de feina i sou. Va arribar a ser detingut al maig del 2009 i quedà en llibertat provisional amb càrrecs. Però mentres aixó se duia a terme ell seguia en el seu lloc de feina i tenia fermat el que li pertocava, entre altres coses el famós expedient sancionador de la gravera. I així va passar gairebé un any i mig.

Una vegada retrobat l'expedient es va passar als serveis juridics que estaven encarregats de la seva tramitació. Degut a la impugnació pel Tribunal Suprem d'una normativa que sustentava molts dels expedients sancionadors que tramitaven, se van trobar de cop amb un allau de feina en el mig del qual hi havia l'expedient de la gravera. Quan, entre altres coses a instància nostra, en Guillem Fullana va demanar noticies de l'expedient, se va trobar que quedava menys d'un mes per que presquigués i que aixó era massa poc per que se duguési a bon terme. Ens consta també que en aquest moment en Guillem Fullana va moure cel i terra per tal de trobar una forma legal de prorrogar el periòde d'execució d'aquesta sanció, pero no va ser posible. Tot i que acceptam plenament la responsabilitat que ens pertoca com a BLOC, vull subratllar que és gairebé imposible per a un Director General fer la feina dels seus serveis técnics i que la protecció de la que gaudeixen els funcionaris posa ses coses dificils als que vulguin fer dois, peró també als que volen fer ses coses bé.

Acabarem assenyalant que, fins aquesta legislatura, els plànols d'explotació de ses pedreres no se verificaven com toca i va ser en Guillem Fullana que va crear les places per dos funcionaris que ara s'encarreguen de contrastar-los amb la realitat. En Guillem está disposat a venir a Santanyí per respondre les preguntes que tenguin els Santanyiners. Ja us direm coses.

Txell Martí i Matías Pizarro, Regidors del PSM a l'Ajuntament de Santanyí





Comunicat de premsa de la Conselleria de Comerç, Industria i Energia

1. El Govern lamenta la sortida de to de l'Ajuntament de Santanyí, al qualificar-lo de corrupte. Els insults a una altra administració no arreglen res. La feina, sí. La prioritat del Govern en aquest assumpte ha estat clara: la recuperació del Camí al Santuari de Consolació i fer aplicar un pla de restauració que tengui com a prioritat la reconstrucció del camí i que després, recuperi l'entorn de la pedrera, que comptava amb tots els permisos d'Indústria.

2. El Govern vol deixar clar que actua i actuarà en defensa del interessos generals. Defugirà qualsevol intent d'implicar-lo en lluites generades per interessos partidistes d'àmbit local.

3. El departament d'Indústria no ha estat inactiu. Decretà el tancament de la pedrera Sa Creu abans de que arribés cap ordre municipal. També ha exigit al propietari de la instal·lació que presentés un nou pla de restauració de la pedrera, que inclogués com a prioritat la recuperació del camí del Puig de Consolació, que implicaria el tancament definitiu d'aquesta instal·lació.

4. El pla de restauració s'ha presentat i ha estat tramitat a Indústria. Després de ser valorat pels serveis tècnics i de passar per la Comissió Balear de Medi Ambient, fou aprovat l'any passat. En sintesi, proposa la recuperació del camí en dos anys i després, la rehabilitació completa de la zona de la pedrera de Sa Creu, amb l'aplicació de controls periòdics per assegurar que els objectius d'aquest pla de restauració es compleixen. La propietat haurà de tramitar la llicència municipal d'obres pertinent.

5. El Govern treballa per donar solucions globals, i no parcials, a la problemàtica que presenta la pedrera Sa Creu, i per aconseguir-les, ha estat obert al diàleg amb tothom, ajuntament inclòs.

9 Comments:

  1. M.A said...
    Això es una mostra més de sa deixadesa i sa debilitat dels pactes apresurats, sense tò ni sò, de partits que no tenen res que veure entre ells i que ho fan pel simple fet d'anar contrari gairebé a la majoria de ciutadans de Balears, i sobre tot, per fer fora de les institucions l'únic partit, que corrupcions a part, sempre ens ha creat riquesa i benestar.
    Joan Vidal said...
    Realment és lamentable que passin coses com aquesta, pero és gràcies a elles que molta de gent, segons el meu punt de vista, queda totalment desacreditada a l'hora de criticar als demés partits polítics.

    Les persones que ho fan bé i tenen la seva roba neta poden criticar la brutor dels demés, pero el que tenen la bugada dins un calaix han de callar i fer bonda.

    Per cert, vull donar s'enhorabona a Miquel Amengual pels seus comentaris carregats de raó i de paciència.
    Matías Pizarro said...
    M.A.: "(...) l'únic partit, que corrupcions a part, sempre ens ha creat riquesa i benestar"

    La riquesa i el benestar no els creen els governs o els partits. Aquests sols ajuden a crear les condicions que fomenten la riquesa i el benestar.

    I mirant-ho aixi, quan se vivia millor a Mallorca, hi havia més feina, més ingressos turistics? al 2006 o al 86? Amb aquesta vara de medir no veig que el PP hagi fet més que crear les condicions per anar a manco.


    Joan Vidal: "(...) Les persones que ho fan bé i tenen la seva roba neta poden criticar la brutor dels demés, pero el que tenen la bugada dins un calaix han de callar i fer bonda."

    Amb aquest criteri tan intel.ligent quin partit pot comentar el que sigui? O es que tu defenses que a partir d'ara el PP es quedi callat als mitjans i al Parlament?

    Tots fem errors. Hi ha els que els reconeixen i els que els neguen.

    Amb un criteri com es teu el llogic seria que votis en blanc o t'abstenguis. I no sé per qué pero me dona l'impressió que malgrat tot votes i que es teu comentari té un tufet a hipocrèsia.
    M.A said...
    Matias, entenc perfèctament, que malgrat sigui una tasca difícil, defensis als teus fins al final, això diu molt de tú. Però no siguem ingènus, la gent, com he dit moltes vegades, no es beneïta, basta mirar els resultats electorals de les passades eleccions, el PP va obtenir el 46,01% del vots i l'altre percentatge restant el se varen repartir ni més ni manco que entre 20 partits!!!!

    Tu hem vols fer creure que si durant les legislatures del PP la gent no hagés estat millor que amb el pacte haurían donat tal percentatge de vots??, si la respòsta es que si, te deman, idò vols dir que la gent es curta i no sap el que li convé i tampoc sap quant esta bé i quant no??

    Desde el meu punt de vista, el que s'ha fet a Balears, per segona vegada, es un atemptat contra la democràcia però amparat per la legislatura, perquè els partits del pacte, cegats per l'ansia primer de tot de treure al PP defora i després per la comandera rabiosa que tenen, han anat en cotra de la volutant de la gran majoria de Balears si comparam els percentatges de vots de manera individual: PP 46,01 PSOE 27,18 PSM-EN,EU 9,00 UM 6,75 AIXÒ ES UN INSULT A LA MAJORIA DELS CIUTADANS DE BALEARS, i ens ho varem haver de boure.... això son ells...Però ara, be ara no, ja fa molt de temps, que per culpa d'aquest maleit pacte, tots els Balears en pagam les coseqüencies, i això d'aquests dies n'es una mostra més.

    Miquel Amengual
    Joan Vidal said...
    M.Pizarro:
    “...dificultats a les que es va enfrontar. Per començar van arribar els càrrecs del BLOC a una conselleria a on s'ha percebut en alguns casos com a molt difícil obtenir que se facin les coses o poder confiar en el que te deien...”



    Tanta sort que comandau companyero per què si no vos creuen comandant...ja és tot el que se pugui dir.
    Possar com a excussa que a la Conselleria no vos creuen ò que no en teniu confiança és un poc (un poc molt) infantil, per no dir que demotra la vostra incapacitat per estar al capdavant d'un projecte serios i delicat com és el fet de co-dirigir (ejemmm...) una comunitat autònoma com la nostra.
    Matías said...
    Miquel, com t'ho imagines no estic gens d'acord amb tú. Però, més enlla d'aquest desacord, estic preocupat per la teva objectivitat. Apliques el teu criteri a Canàries, on el PP (segon partit més votat amb 11% de diferència) governa en coalició amb el tercer?

    L'apliques al País Vasc, on el PSE-EE (segon partit més votat amb 5% de diferència) ha arribat al poder gràcies al PP, tercer?

    Qualifiques també la situació en aquestes comunitats "(d')INSULT A LA MAJORIA DELS CIUTADANS" que "(ha) anat en contra de la volutat de la gran majoria"?

    Sospit que no me contestaràs o me donarás llargues per evitar reconèixer la teva contradicció

    Jo ho tenc molt clar, no me pareix anti-democràtic el que s'ha fet a Canàries i a Euzkadi. I no vol dir que m'agradi, ni de molt. Però son les regles del joc electoral. Les voldria canviar aixó si, pero no pos el crit en l'aire mentres tant.

    A més, jo crec que ets tú que vas ben ilùs si penses que els electors dels diferents partits que ara conformen el pacte no se l'esperaven. Jo veig una voluntat clara d'una majoria de votar per una coalició variada de partits que s'acabaria aliant si feia falta. Jo ho tenia molt clar també.



    Joan Vidal: No és perfecte el que hi ha i el que s'ha fet però la cosa està molt millor i molt menys corrupte del que era abans que el Director General del BLOC hi posi ordre. S'han fet errors. Els asumim. Aixó ens fa més grans, no més infantils. Infantil es no voler rectificar mai i fugir a les Ameriques quan te destapen el clot negre.

    Per jo, aixó demostra que som seriosos, no pretenem ser supermans a la moda de Washington i si s'haguès d'acabar demà el nostre Govern, deixariem Balears molt més neta i sana de que la varem trobar. I com que hi pot haver pomes podrides a qualsevol banda, l'acció de cadascù dels nostres socis ha de ser fiscalitzable. Si hi ha polìtics del Pacte que fan malament, no els intentam protegir de la justicia. No entregam les claus de la meitat de la casa al nostre soci per que la pugui sacsejar tranquilament durant 4 anys mentres noltros fem el mateix a sa nostra meitat.

    Per cert, no m'has dit, ja que està clar que no ets del Pacte, qui trobaves que "ho fan bé i tenen la seva roba neta" i per tant son els únics que segon tú poden xerrar, o si no n'hi ha i per tant s'ha d'acabar el debat polìtic.

    Jo he contestat al que deies. Tù, sempre fugint i cercant per a on atacar en lloc de debatre. Tan poc te creus els teus arguments que tot d'una t'els discuteixen els abandones a la seva sort? A veure si canvies un poc de mètode. Sé que pots. No sé si vols.
    Miquel Amengual (M.A) said...
    Matias, segueixes amb la mateixa línea només que ja ho fas d'una manera més clara i directa que lo que ho havíes fet. Jo no sé que dir-te de les dues comunitats autònomas que m'has anomenat, per ventura si fesiu candidatura allà arribarieu a cualque cosa més que al 9,00% dels vots. Aquestes Comunitats Autònomas que tu anomenas al teu comentari només les conec perquè les vaig estudiar quan anava a l'escola, perquè la veritat és que no hi he estat mai i tampoc m'interessa gaire el que es faci o deixi de fer allà; el que realment em preocupa es la situació a la que hem arribat a la nostra Comunitat Balear, crítica situació política, obviament no reconeguda pels mandataris. Ni tú ni el teu partit no en sou una excepció, vareu vendre la vostra reconeguda dignitat i sobretot, lo que jo mes valor, la dignitat i l'orgull verd i mallorquí dels vostres, aleshores, simpatitzants, a un pacte d'esquerres que no va conduir a res positiu, vareu pactar amb el polític, a nivell personal, menys valorat pels ciutadans de Santanyí i molt manco pels vostres simpatitzants, i vareu obtenir el que mereixieu, un regidor menys en comparació amb la suma de regidors que vareu tenir a les anteriors eleccions per separat.

    PD. Això que parlas al teu primer comentari sobre l'any 86 ho deus haver mirat a algun llibre o t'ho han contat els teus amics perquè crec que tu al 86 encara eres per Mallorca.... no et creguis tot el que et diuen, la gent parla molt i es molt dolenta, i la gent som nosaltres...
    M.A said...
    Petit error a la PD: dic que ........al 86 tu encara NO eras per Mallorca........
    J.V said...
    6-0 6-0 6-0
    Molt bé Maties. Llàstima que hagin de venir de fora per posar les coses al seu lloc. El darrer comentari de n'Emea aquest, és una mostra del tarannà caciquil d'aquesta dreta ultramontana. Davant els teus arguments no li han quedat més collons que recurrir subterfugis mafiosos.
    Ell no sap res del Pais Basc ni de Canàries, ni li importa....
    I de Campos, que en sabeu res ara?
    Feis pena.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites