Al blog d'Unio Mallorquina de Santanyí han publicat una entrada que fa referencia a la venda il.legal de cotxes al carrer, una venda que UM ja ha denunciat en diferentes ocasions i l'ajuntament no fa res per acabar amb ella, suposadament perque el que ho denuncia és UM i no els que governen, però si que aquest fan feina, i en fan publicitat a la web de l'ajuntament, per evitar la venda ambulant a Cala D'or que fa el mateix mal als comerciants del municipi que la venda il.legal de cotxes al carrer pot fer als tallers del municipi.

Però crida l'atenció, i és el que manifesta UM al seu blog, és que el primer tinent de batle, Llorenç Galmes justifica aquestes actuacions amb les mateixes paraules i motius que el que exposa UM de la venda il.legal de cotxes, però amb aquesta venda no fan res per acabar amb ella.

Unió Mallorquina va presentar, ja fa més d’ un any, una moció en el Ple , per denunciar la proliferació de cotxes que es venen el carrer.

Aquesta moció i l’article que varen publicar a la seva revista exposaven que:

Vist que a altres pobles els Batle ja han dictat Bandos que prohibeixen aquesta activitat, que causa una mala imatge el poble i una competència il.legal a les empreses del sector i més en aquests moments de recesió económica.

Els tallers quan fan la venda d’un cotxe han de complir unes normes, com són: garantía mínima d’un any, canvi de nom a compte del taller, etc. això suposa que el cotxe ha de complir la llei, i pagar el corresponents imposts.

El que passa en la venda al carrer entre particulars “camuflats” és que no hi ha on anar a reclamar la garantía, i els imposts corresponents , que un taller sí ha de pagar, no es paguen, i també poden esdevenir problemes a l’hora del canvi de nom, embargaments per multes, reserves de domini, etc. i el comprador ja no sap on anar a reclamar, diferent passa a un taller.

Ara a la web de l’ajuntament de Santanyí podem veure un comunicat amb el títol “L’Ajuntament de Santanyí destrueix el material incautat per la Policia local durant 2009 “ en aquest comunicat el primer tinent de batle, Llorenç Galmés ha manifestat “s’està fent un gran esforç per radicar aquests tipus de venda il•legal”. El regidor diu que: “lluitam contra la falsificació de marques, perquè això fa molt de mal als comerços i fabricants. Al mateix temps que perjudica la imatge del nostre municipi i afecta als comerciants de la zona, perquè són aquests els que paguen els seus imposts a l’Ajuntament, mentre que els venedors ambulants que no disposen d’una autorització municipal no donen cap benefici. Creiem que això no és just, ja que els nostres comerciants no poden competir amb els preus que ofereixen aquests tipus de venedors”.

És curiós veure que un partit polític lluita per acabar amb una venda il.legal i els que governen no en fan cas, no fan res per acabar amb la vende il.legal de cotxes al carrer, per altre banda els que governen si que fan cas d’un altre venda il.legal, que pensam fa el mateix mal, i justifiquen les seves actuacions amb les mateixes declaracions i arguments que Unió Mallorquina.



Font: Unió Mallorquina Santanyí

Ajuntament de Santanyí

Diario de Mallorca. 5/01/2010

7 Comments:

  1. Xesc Artigues said...
    És important sabre distinguir entre es particulars i es "particulars camuflats", que són empreses que per evitar donar sa garantia legal venen com a particulars, una cosa que els permet vendre a més baix preu. Es particulars hem de tenir sa llibertat de posar un SE VENDE a ca nostra o a n'es cotxo si no constitueix una activitat habitual.
    Anònim said...
    No importa esser un particular per tenir problemes, hi ha qualque taller de la vila que si et descuides et penses tenir l'assegurança pagada i llavors no és així, tot gracies al seu propietari que fa mangarrufes per embutxacar-se els diners.
    Entre d'altres il´legalitats.
    Anònim said...
    No deu fer aquest res que no faci algún polític o funcionari de l'ajuntament de la vila, però amb els doblers de tots.
    Hi ha molt d'interés per donar cotxes de baixa a Santanyí i vendre recanvis usats d'aquets cotxes que hi ha al deposit municipal per part d'algún funcionari, que ja podria estar jubilat.
    Miquel Amengual said...
    No sé quin tipus d'interes té aquesta noticia. L'Ajuntament contempla sancions de fins a 300 Euros per la venda il.legal de cotxes, idò lo que ha de fer el que ho vou o el que li fà nosa o competència aquesta venda il.legal, es cridar a la policía local, dir som en fulanito i vos esper a la rotonda del SYP i vos mostrare els cotxes que vull denunciar i estic segur que la policía local començarà a posar les corresponents sancions, però el que pasa es que pentura, també sancionaran els cotxes d'un taller proper a la via de cintura que te els cotxes mig desfets, esclafats i amb litres d'oli de motor ocupant molt de lloc de la vía pública, llavò que feim???? No donam la cara i mos dedicam a fer desprestigi mitjançant revistes i blogs.
    Aire fresc said...
    I al carrer de s'era vella, remolcs de camions, cotxes desfets.....
    Aire fresc said...
    L'interés de la noticia és el mateix que té la noticia penjada a la web de l'ajuntament....
    Tomeu Bonet said...
    Bé torn contestar perquè em sent al.ludit com a propietari d'un taller, un senyor que es fa dir a Miquel Amengual ha dit :" també sancionaran els cotxes d'un taller proper a la via de cintura que te els cotxes mig desfets, esclafats i amb litres d'oli de motor ocupant molt de lloc de la via pública, llavo que feim???? No donam la cara i mos dedicam a fer desprestigi mitjançant revistes i blogs." No se si ho diu pel meu taller però si és així estic encantat de quedar amb ell per fer un cafè així com ell va ho va oferir a la gent del blog, per aclarar que jo no tenc cap cotxe amb aquestes condicions i si no que ho pregunti el Guillem Tiu que ja ha vengut en varies ocasions hi ho ha trobat tot correcte.

    Però hi ha un altre taller que per ventura els cotxes són seus i la policia no hi fa res, i això que hi són molt freqüentment, per altre part te puc dir Miquel Amengual que jo personalment ho vaig consultar a una tècnica de l’ajuntament, que amb tots els respectes per ella, no ho va poder contestar al mateix moment, i també es demanar al ple i el batle, ja que havia estat publicat a la premsa, i va contestar que això del 300 euros no és veritat i que el periodistes deien el que volien dir, però no te preocupis que el pròxim ple es tornara a consultar i si és aixi esper que l’ajuntament faci les actuacions que pertoca.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites