Pel motiu que la superfície d’una finca només és de 4.184 metres en lloc de 14.000 metres, que son els necessaris per poder construir en sol rústic, es va denegar la llicencia que consistia amb " enderrocament parcial d'edificació existent i legalització de reforma i ampliació de l'edificació després de la demolició a l'habitatge unifamiliar existent a la finca 985 polígon 9 d'aquest terme municipal"

Aquesta finca és propietat del exregidor d’hacienda de l’ajuntament de Santanyí i del mateix partit polític del batle PP. Tambés és important dir que degut a l’edificació que hi ha feta en aquesta finca hi ha una sentencia del Tribunasl Superior de Justicia que diu que l’ edificació no hi pot ser i ha de ser derruida.

Ara amb la revisió de les normes subsidiàries del municipi, podria ser que hi hagués intenció de legalitzar aquesta casa, modificant les normes per poder classificar aquesta zona nucli rural.

Degut a la falta d’informació del que vol dir Nucli Rural i vist que hi ha veïns d’aquesta zona que no están conformes en que es declari la zona nucli rural, publicam el concepte de nucli rural i le carecteristiques que ha de cumplir la zona i els deures del veïns.


CAPÍTOL V

NUCLIS RURALS

Norma 25. Delimitació de nuclis rurals.(ED)


1. El planejament general municipal només podrà qualificar com a nucli rural l’assentament existent de més de sis habitatges unifamiliars al sòl rústic, les característiques essencials del qual en desaconsellin la inclusió en una casta de sòl susceptible de desenvolupament urbà.

2. La delimitació del nucli rural haurà de complir totes les següents condicions:

- L’àmbit haurà d’estar consolidat per l’edificació almenys en el 80% de les
parcel•les en ell ubicades, excepte pels nous nuclis rurals a delimitar dins de
les Àrees d’Assentament dins Paisatge d’Interès (AAPI). En aquest darrer
cas l’àmbit que així es qualifiqui haurà d’estar ja consolidat per l’edificació
almenys en el 50 % de les parcel•les que el conformin.

- L’àmbit haurà d’incloure més de 6 habitatges unifamiliars.

- El perímetre de l’àmbit a delimitar no podrà distanciar-se en cap punt més de
cent metres dels habitatges existents, traçant una línia perimetral al seu
voltant.

- Aquesta delimitació coincidirà, en la mesura que això sigui possible, amb les
partions exteriors de les parcel•les o amb elements físics existents fàcilment
identificables sobre el terreny.

3. L’àmbit del nucli rural així delimitat no es podrà modificar per tal d’augmentar-ne la superfície.

4. La regulació concreta dels nuclis rurals es farà mitjançant Plans Especials que haurande ser aprovats definitivament pel Consell Insular de Mallorca. La redacció d’aquestsplans serà responsabilitat de la comunitat de propietaris que necessàriament s’haurà de constituir. En el cas que ho consideri oportú, l’Ajuntament podrà també elaborar aquest Pla Especial, sempre que les despeses generades siguin suportades per la comunitat de propietaris corresponent.


Norma 26. Règim d’usos i condicions edificatòries (ED)

1. Formarà part de la memòria justificativa del Pla Especial un estudi detallat de lescaracterístiques de les edificacions existents (tipologia, composició, superfície
construïda, ocupació, nombre de plantes, volum, etc.) i de la parcel•lació, sobre el qual el Pla regularà les condicions d’edificació i parcel•lació. Aquests paràmetres no podran ser superiors a la mitjana de les incloses en la delimitació del nucli rural, descomptant les que per les seves característiques (cases de possessió, etc.) no s’adeqüin a la resta.

2. Tot i que no estaran subjectes a les condicions de superfície màxima construïble i de percentatge màxim de la parcel•la que podrà ser ocupat per l’edificació i la resta d’elements constructius, establertes a l’apartat 1 de la norma 22, els Plans Especials hauran de fixar coeficients adequats a les característiques edificatòries pròpies del sòl rústic, i no podran donar sostres edificables propis de sòls urbans. La regulació dels Plans Especials haurà de determinar també les infraestructures i la resta d’equipaments necessaris.

3. A més de les activitats intensives i extensives del sector primari i de les de protecció i educació ambiental, només seran autoritzables als nuclis rurals els equipaments sense DESEMBRE 2004 37 construcció, la resta d’equipaments, les infraestructures i els habitatges unifamiliars amb les condicions següents:

a. Equipaments: tant els equipaments sense construcció com la resta d’equipaments
hauran de ser de caràcter local al servei del mateix nucli rural.

b. Infraestructures: igual que els equipaments, hauran de ser de caràcter local al
servei del nucli rural, i les dotacions de serveis estaran soterrades.

c. Habitatge unifamiliar existent: quan es tracti d’un habitatge existent, per complir els requisits que estableix la norma 28 (règim d’habitatges existents), només podrà ser objecte d’ampliacions si no supera els paràmetres assignats pel Pla Especial.

d. Nou habitatge unifamiliar. Quan suposi la construcció de noves edificacions o un
canvi d’ús d’altres ja existents:

1. Haurà de ser de caràcter aïllat.

2. Haurà de ser un sol habitatge per parcel•la, que haurà de comptar amb la
superfície mínima per a aquest ús assenyalada pel planejament general
municipal i el pla especial, que en cap cas no podrà ser inferior a mil metres
quadrats (1.000 m2) en els nuclis rurals ja delimitats als planejaments generals
abans de l’entrada en vigor d’aquest pla, de tres mil metres quadrats (3.000
m2) als nuclis rurals que es delimitin dins Àrees d’Assentament dins Paisatge
d’Interès i de mil set-cents setanta-cinc metres quadrats (un quartó o sigui 1.775
m2) a la resta.

3. L’alçària màxima no excedirà les dues plantes o els vuit metres, comptats des
del nivell de la planta baixa fins al coronament de la coberta.

4. Seran inedificables les parcel•les segregades amb posterioritat al 12 d’octubre
de 1999, tret que es compleixin el requisit de parcel•la mínima de la norma 20.3
i els que s’estableixen per a les segregacions a la norma 20.4 d’aquest Pla.
Norma 27. Gestió i conservació (ED)

1. La delimitació de l’àmbit del nucli rural realitzada pel planejament general en constituiràl’àmbit d’execució. Aquest haurà d’establir les condicions de reforma viària i de les dotacions de servei mínimes que el pla especial haurà de preveure i que els propietaris hauran d’executar.

2. Les infraestructures i els equipaments al servei del nucli rural seran elements comuns d’aquest. La seva construcció i conservació seran a càrrec dels propietaris de les parcel•les incloses en el seu àmbit, amb caràcter inherent al seu dret de propietat i d’acord amb la quota de participació que s’hagi recollit en el pla especial aprovat. Per això, abans d’executar la dotació de serveis i d’infraestructures del nucli rural, els propietaris de les parcel•les incloses dins aquest hauran de constituir una comunitat de propietaris que tindrà a càrrec seu la conservació d’aquests elements comuns.

3. Malgrat la condició d’element comú del nucli rural, els vials d’aquest seran d’ús públic general.

4. El planejament general establirà, després de delimitar-los, que, mentre no s’aprovin els plans especials i s’executin les obres d’infraestructurai d’equipaments que s’hi prevegin, només es podran autoritzar els usos relacionats amb el sector primari (agrícola i ramader), però amb la particularitat que es prohibeix qualsevol tipus de construcció o d’intervenció en les edificacions existents, llevat de la demolició i, a més, per a les edificacions construïdes a l’empara d’alguna normativa anterior, les obres de conservació que no suposin la consolidació, l’augment de volum, la modernització o l’increment del valor d’expropiació.

Als darrer plens celebrats han demanat el batle que pensava fer amb aquesta casa il.legal, i el batle sempre ha contestar ¡¡¡¡¡¡¡ QUE NO HI HAVIA TORNAT A PENSAR ¡¡¡¡¡.

No es veritat que no hi hagi tornat a pensar perque sembla que amb la nova revisió de les normes subsidiaries es vol legalitzar l’obra, a carrec dels veïns el Municipi.

El termini d’exposició pública de l’avanç de l’adaptació de les NNSS al PTI per tal que s’hi puguin presentar suggeriments i alternatives, finalitzarà el dijous, dia 11 de Febrer del 2010, per això és aconseable que la gent que no esta d’acord o té alguna cosa a dir presenti les al.legacions.

Font: Pla Teritotial de MallorcaPag 35 i 36

1 Comment:

  1. Anònim said...
    Al meu pareixa no cal embuiar mes la troca, tot el món que faci el que pugui, ara bé si et troben has de carregar amb las consecuencies i en aquest Sr. entre cometes que va dir que estava a l'Ajuntament per fer favors, supossadament els seus amics ha de pagar totes les infraccions fetes.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites