S´ABEURADOR, ALTRE VEGADA



Aquest blog ínenta publicar una entrada cada dia però vist que aquest darrers dies hi ha molta de participació i Don Gori Suau també participa i ens torna a enviar un altre escrit el tornam a publicar.


Es interessant que ens poguem dir les veritats i seguir essent ben amics. S´Abeurador a xeicat la llebre. Un me contestà a la meva web particular i per ara tres a la colectiva.

Bé, internautes. Veig que tots meyns un son conservadors. ¿?.Guardar les coses com estaven el primer dia. Enhorabona. Així avançam. Suposo que no vos agraden lesfaroles de la Pl. Major, tant modernistas. Suposo que nos vos agraden que el fils de l´ectricitat siguin enterrats. Suposo que vos agradava el Teatre Principal, tal com estava antes de la reforma. I ja que parlamd´enterrar… suposo que no és del vostre grat elnou tanatori que ha robat terrany al cementeri nou i anyorau el quartet vell i tètric que teniem antes. Suposo que no agraden els carrers asfaltats i anyoram la pols (no el polvo) que se produía als postres carrers. Sacrificat d´Andreu Sa Mitora, que encara el recordo amb el picó a la Pl.Canal, devant Ca Na Apol.lonia des Forn, bereant-se amb les roques que molestavan per a poder esfaltar…i lo bé que estaría aquella Plaça en el seu estat primitiu.Me pensava que ereu progressistes, pero ja us havía dit que sou uns conservador. Sr. President del Partit Popular o de Unió Mallorquina: Preparau-los els carnets que tots seran de la nostra calañilla.


També jo o som conservador…pero millorant i actualiçant el que tenim. No compareu la Plaça del Llombards amb una font a anys vista, a no ser que el proper Alcalde li hagués agradat la meva idea i al dia sigüent de ser el.legit es posas a fer feine a S´Abeuredor per a actualisar-lo. Jo no la he vista a la Plaça, pero segurament l´Ajuntament no està casat amb l´arquitecte que dirigí les obres. Tal volta en podríem trobar-ne un que encertàs amb la font de mis amores. Imaginau un vespre d´estiu en tota la jovenea i elpadrins ¿per qué,no? I les extrenjeres fins ara tancades als hotels i que s´unirien a la festa, fent un ballben vitenc, amb una orquesta que pagaría l´Alcalde i al descans xeremies que les broden en Marc de Calonge, ex carter i ex regidor, i l´arxiver de l´Ajuntament que és de la gresca. I tot amb un renovet d´aigua que jo mai he dit que tengui que ser de colors, que és mouría i la que té ara l´abeurador està podrida de no mourerse.

Despré seguiré, pero antes vos ne de contar una que no leu de repetir. Quant me vaig casar, ja fa molts d´anys, escollirem Andorra per a anar de viatge. I beneida s´hora, ens tocar una habitació que pelcostat pesave desbocada una quantitat d´aigua que era un gust sentir aquell renou que a Mallorca no hi estam acostumats. Allo era de película i si hara tornàs a Andorra repetiría a l´Hotel Gran Dalla.

Ara segeisc. Els veins que necessitassin aigüa podrien anar als porxos. Alla hi ha la mateixa aigüa que a la pique rodona, ja que tota ve del metéis lloc.

Un bos renyons deu aver de tenir l´Alcalde al haver d´aguantar les postres propostes i les postres cr´tiques.

Acab, perque podría escriure fins dema. Si algun dia veseu la fontana me derruí la raó, pero suposo que d´aquesta aigúa, jo ja no en beuré. Les faltes se perdonen.
05.01.10.- G. SUAU.

5 Comments:

  1. Anònim said...
    Jo crec que s'abeurador no s'ha de tocar, estic d'acord en que ara no hi va tanta gent a cercar-hi aigo ni ningú hi duu ses bistis a abeurar, però desiara encara se veu qualque tractor traguent aigo. Ademés, són uns restos de com era el poble al passat, amb un interés cultural important, que més que canviar-ho, s'hauria de protegir. Jo consider que se pot comparar amb sa porta murada o s'aljub i que s'haurien de conservar com a patrimoni del poble.
    Julià Vila said...
    No hem de treure ses coses de lloc, aquí no s'ha aixecat cap llebre. Posar-li llumets i brolladors a s'abeurador és simplement una idea de bombero, carregada de mal gust.
    ¿Perquè no convertim sa Porta Murada amb una cabineta per vendre cupons des cegos, amb llumets i tubs de neó fosforescents?
    Per altra banda no és convenient confondre els conservadors que són nostàlgics polítics dels anys 50 amb els qui desitjam conservar en lo possible el poc patrimoni cultural que la funesta política urbanística dels "altres" conservadors han deixat enpeus.
    En darrer lloc, el Batle ha de tenir els ronyons que fàcin falta per aguantar totes les propostes i crítiques que calguin, sense faltar-li al respecte personal, és clar. Però aquí el que s'usa és llepar-li l'esquena (i més avall) mentre és batle, i després, quan ja no és batle, girar-li la cara pel carrer, i posar-lo a parir per l'esquena. No m'heu de donar a conèixer el tarannà dels "altres" conservadors.
    Miquel Amengual said...
    Per una vegada en molt de temps estic quasi totalment d'acord amb el senyor republicà.
    Julià Vila said...
    S'equivoca amb lo de "senyor"
    Julià Vila said...
    De porcs i de senyors n'han de venir de raça. Les families senyorials d'aquest poble tothom les coneix.
    Lo que no vol dir que no puguin ser ambdues coses.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites